Kalkavanlara karşı iki aile

Faruk Kalkavan’ın 3.5 yıl önce ciple çarpıp ölümüne yol açtığı Sinem Yalçın’ın ailesi ile Arif Kalkavan’ın geçen hafta yine ciple çarparak ölümüne neden olduğu Özgür Korkmaz’ın ailesi birlikte mücadele edecek

Kalkavanlara karşı iki aile
04 Eylül 2011 Pazar 11:38 tarihinde eklendi, 2.722 kez okundu.

 

Kalkavan Ailesi, 3 yıl önce moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne neden olan Faruk Kalkavan’ın ardından başka bir ferdinin karıştığı ölümlü kazayla yine gündeme geldi. 29 Ağustos gecesi 01.30 sularında Bağlarbaşı Capitol AVM önünde aşırı süratle araç kullandığı iddia edilen Arif Kalkavan, büfesini kapattıktan sonra evine giden Özgür Korkmaz’a çarparak ölümüne neden oldu.
 
Arif Kalkavan olayın ardından tutuklanırken, Korkmaz ve Yalçın aileleri birbirlerine destek olarak hukuk mücadelesini sürdürme kararı aldı. Çocuklarını kaybeden Korkmaz ve Yalçın ailelerinin bugün kaza yerine çiçek bırakacakları da öğrenildi.
 
Çarptıktan sonra kaçtı
29 Ağustos günü 01.30 sıralarında “Arif Kalkavan Oğulları Denizcilik Grubu” sahibi Cafer Kalkavan’ın Koç Üniversitesi’nde okuyan oğlu Arif Kalkavan, Porsche marka cipiyle, Üsküdar Bağlarbaşı Capitol AVM önünde Özgür Korkmaz’a çarptı. Çalıştığı büfeyi kapatarak Ümraniye’deki evine gitmek üzere karşıdan karşıya geçtiği belirlenen 25 yaşındaki Özgür Korkmaz olay yerinde hayatını kaybederken, Arif Kalkavan olay yerinden kaçtı. Kalkavan daha sonra teslim olduğu Maltepe Küçükyalı Polis Merkezi‘nden gönderildiğiı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kalkavanlar’ı zora sokan bu kazadan 3.5 yıl önce de, aynı aileden Faruk Kalkavan moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne neden olmuştu. Faruk Kalkavan 3 ay kadar cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakılmış, 5 yıl 6 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandığında yurt dışına kaçtığı anlaşılmıştı.
 
Yine Kalkavan, yine lüks cip
İki aileyi kedere boğan kazalar ilginç benzerlikler içeriyor.Her iki kazanın Üsküdar ilçesi sınırlarında olması ilk benzerlik olarak görülüyor.
Kazalara karışan Kalkavan ailesinin her iki ferdinin  Koç Üniversitesi’nde okuyor olması da dikkat çekiyor. Bu arada kazaya karışan her iki araç da son model lüks cip olmaları ortak özellik.
İki sürücünün de kazaların ardından kaçması ve farklı polis merkezlerine başvurarak teslim olmaları, ölümlü kazalardaki başka bir ayrıntı.
 
Yarın eylem VAR
Kazaların benzerlikleri ve sürücülerin kazazedeleri olay yerinde bırakıp kaçmaları mağdur iki aileyi yakınlaştırdı. Korkmaz ailesinin 2008 de kızını kaybeden Sinan Yalçın ile iletişime geçtiği  hukuk mücadesinde destek kararı aldıkları da öğrenildi
Bu arada kızı Sinem’e çarparak ölümüne neden olan Faruk Kalkavan’ın halen yakalanması için mücadele eden Sinan Yalçın şunları söyledi:
“Her iki kazada cinayet gibi göz göre göre geldi. Sinem emniyet şeridinde beklerken, Özgür’de karşıdan karşıya geçerken aşırı sürat yapan iki lüks cipin altında kalarak hayatını kaybetti.
Her iki sürücünün de aynı aileden olması ve olay yerinden kaçması bizi düşündürüyor. Kaçmayıp yardım etselerdi belki bu kadar acımız sürmezdi. Korkmaz ailesinin tüm mücadelesinde yanlarında olacağım.”

Milliyet