Kanalizasyonda 150 metre süründüler

Kocaeliİ'nin Derince İlçesinde, NATO Boru Hattı'ndan akaryakıt çalmak için, rögar kapağından yeraltına inip 150 metre süründükten sonra boruyu delen iki kişi, mazot kokusu bölgede etkili olunca yakalandı

Kanalizasyonda 150 metre süründüler
05 Ekim 2013 Cumartesi 20:00 tarihinde eklendi.
Derince İlçesi’nin Çınarlı Mahallesi’nden geçen NATO Caddesi’nin altından NATO’ya ait boru hattının geçtiğini öğrenen Sultan A. (36) ve arkadaşı Vedat G.(22), bunu delip akaryakıt çalmanın planlarını yaptı. Bir dizi incelemelerden sonra sabah erken saatlerde rögar kapağını açıp kanalizasyon hattına giren iki kişi yaklaşık 150 metre sürünerek ilerledikten sonra boru hattına ulaştı.
 
Zanlılar boruyu deldikten sonra yanlarına getirdikleri düzeneği boruya sokarak rögarın yanına park ettikleri kamyonun arkasındaki 10 tonluk tanka motorin doldurmaya çalıştı. Ancak zanlıların boruyu delmesiyle birlikte bölgeye yoğun şekilde mazot kokusu yayıldı. Bölgede bir kamyonun bulunduğunu ve yoğun mazot kokusu geldiğini duyan vatandaşlar da polisi aradı.
 
Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kamyondaki 2 kişiyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada 10 tonluk boş tank ve yakıt çalma düzeneğini buldu. Polisin, iş makinasıyla yetkililerle birlikte yaptırdıkları kazı sonucu yapılan incelemelerde Sultan A. ve Vedat G.’nin boru hattına ulaşıp düzeneği yerleştirdikleri, ancak mazot çalamadan yakalandığı tespit edildi. Zanlıların akşam saatlerinde Kocaeli Adliyesi’ne sevkedildi. 

DHA