Kandil'deki PKK'lı: Bu hayatı terk edemem

Uluslararası haber ajansı Reuters Kandil'deki PKK yöneticileri ve militanlarıyla röportaj yaptı.

Kandildeki PKKlı: Bu hayatı terk edemem
28 Mart 2013 Perşembe 12:30 tarihinde eklendi, 1.656 kez okundu.

Radikal'in haberine göre,  Reuters Kandil 'deki PKK yöneticileri ve militanlarıyla röportaj yaptı. Ajansa konuşan ve uzun süredir örgütte bulunan bir militan, mevcut hayatını terk edemeyeceğini belirtti. 


Eski örgüt üyesi kadın, "Bazen kendi kendime ileride bir gün barış ve özgürlüğümüze kavuşmamız halinde, bu hayatı bırakıp ailemle nasıl yaşayacağımı düşünüyorum" diye konuştu.
 
Süleymaniye'de Irak-Türk sınırındaki Kandil Dağları'nda yapıldığı belirtilen röportajların 24 Mart'ta gerçekleştirildiği belirtiliyor. Kamptaki taş evlerde yaşayan PKK'lılarla görüşmelerini aktaran muhabir, 'isyanın lideri' Öcalan'ın 40 bin kişinin hayatına mal olan çatışmanın sona erdirilmesinin kolay olmadığını vurguluyor.
 
Haberde ayrıca, Erbil'de yaşayan ve PKK'dan ayrılmış 'Havin Çiya' adlı bir kadının, 'örgütten ayrılma hikayesi' de aktarılıyor. Kadın örgüt üyesinin, "voleybol oynarken şort giymesine izin vermeyen üst düzey bir örgüt üyesi tarafından 1 ay hapse atıldıktan sonra Kandil'i terk ettiğini" söylediği belirtiliyor.