Karaman-Mersin yolu kapandı

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman- Mersin karayolu yaklaşık 7 saattir ulaşıma kapalı.

09 Ocak 2013 Çarşamba 18:22 tarihinde eklendi.

 

Karayolları ekipleri karla mücadelesini sürdürürken otobüsle Mersin ve Adana'ya gidecek olan ve mahsur kalan yaklaşık 200 yolcuda şehirlerarası terminalde bekletiliyor. Karaman Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle tüm köy okullarında Perşembe günü bir gün eğitime ara verildiğini açıkladı. 
 
Yoğun kar yağışı Karaman'da da etkisini gösterdi. Özellikle Karaman- Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları 33'üncü Şube Şefliği'ne bağlı 3 ekibin tuzlama ve kar kürüme çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi. Yolun, yaklaşık 7 saattir ulaşıma kapalı olması nedeniyle otobüslerle Mersin ve Adana'ya gidecek yolcularda şehirlerarası otobüs terminalinde bekletiliyor. Karaman Belediyesi'ne bağlı zabıta görevlileri de mahsur kalan yolculara yemek dağıttı. Saatlerce beklemek zorunda kalan yolcularda cep telefonlarıyla aile ve yakınlarını arayıp durumu anlattı. 
 
Karaman Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle tüm köy okullarında Perşembe günü bir gün eğitime ara verildiğini açıkladı. Öte yandan İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerinde kapanan 40 köy yolunun ulaşıma açılması için mücadelesini sürdürdüğü belirtildi.

CİHAN