'Kardan şehit heykelleri' açıldı

Sarıkamış Harekatının 99. yıl anma etkinlikleri çerçevesinde yapılan kardan şehit heykellerinin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.

Kardan şehit heykelleri açıldı
04 Ocak 2014 Cumartesi 17:26 tarihinde eklendi.

Sarıkamış Cıbıltepe kayak merkezinde Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından 10 günde 100 kamyon kar ile yapılan heykellerin açılış törenine Bakan Kılıç'ın yanı sıra Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Valisi Ahmet Pek, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve yurdun dört bir yanından vatandaşlar katıldı.

Heykellerin açılışını, Türk bayrağının kaldırılmasıyla gerçekleştiren Bakan Kılıç ve beraberindekiler, kardan şehit heykellerinin üzerine kırmızı karanfiller bıraktı. Bakan Kılıç, heykellerin yapımında çalışan öğrencilere bir süre sohbet etti. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıç, öğrencilerin iki hafta içerisinde 100 kamyon kar kullanarak inşa ettikleri, vatanın ve milletin kutsal değerleri uğrunda şehit olan ecdadın anısına büyük bir özveriyle çalışarak ortaya çıkardıkları güzel bir eserin açılışını yaptıklarını söyledi.

Bakan Kılıç, "Bütün şehitlerimize, ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği için gençliğimizin var olması için ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için bu temelleri atan bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bizim görevimiz, inşallah bu ülkeyi hep beraber ve birlik içerisinde çok daha güzel günlere taşımak ve buradaki birliktelik ve beraberlik ruhundan güç alarak, şühedanın ve ecdadımızın ortaya koymuş olduğu güçten, kuvvetten nasiplenerek inşallah geleceğe yürümek." dedi.

Bakan Kılıç heykellerin açılışından sonra beraberindeki heyet ile resim sergisinin açılış töreni için bir otelin yerleşkesine geçerek, burada düzenlenen, Sarıkamış Şehitleri özel programına katıldı. 


CİHAN