'Kardeşlik İçinde Bir Toplum İstiyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye'yi; özgür, demokrat, laik, herkesin gelip inancını özgürce yaşayacağı,

05 Eylül 2009 Cumartesi 17:59 tarihinde eklendi.

yerel kültürlerini geliştirebileceği, barış, kardeşlik içinde bir toplum yapmak istiyoruz" dedi.

Malatya Devlet Tiyatrosu'nda incelemelerde bulunan Günay, burada yaptığı açıklamada, bazı muhalefet partilerinin eleştirmeyi alışkanlık haline getirdiklerini, hiçbir dönemde Anadolu'da kendi dönemindeki kadar tiyatro sahnesi açılmadığını söyledi." dedi.

Bir gazetecinin, MHP ile aralarındaki "Güçlü Ordu Güçlü Türkiye" sloganı ile ilgili tartışmaları hatırlatması üzerine Günay, şöyle konuştu:

"Bazı arkadaşlarımız bir fırsat bulup ordunun arkasına sığınmayı bir alışkanlık, bir fırsat olarak belirlemişler. Ordu üzerinde bir tartışmayı sürdürmeyi doğru bulmam. Elbette ordumuz güçlü olacak. Elbette milletimiz güçlü olacak. Herkesin amacı Türkiye'nin güçlü olması. Bu sözler, bu sloganlar bir bilinç altı oluşturuyor. Bir öncelikler sıralaması oluşturuyor bilinçlerimizde. Bugünkü dünyanın önceliklerini sıralarsak 'güçlü ekonomi, güçlü demokrasi" dememiz belki bugünkü dünyanın gerçeklerine çok daha uygundur ama elbette ekonomi güçlü olursa, demokrasi güçlü olursa ordu güçlü olur. Elbette ordu millet hep beraber güçlü olur. Bu sloganı yazan arkadaşlarımızla amaçta bir farklılığımız olduğunu katiyen düşünmüyorum. Sadece öncelikler, bilinç altı oluşturma konusunda bir dikkate işaret ettim. Tartışmayı sürdürmek niyetinde değilim. Çünkü birileri bir fırsatı bulsak da ordunun arkasına saklansak, oradan başkasına laf yetiştirsek diye bir gayret içindeler. Onların ekmeğine yağ sürmeyiz."

Evrensel demokrasiyi bütün kuralları ile bütün kurumları ile Türkiye'de yerleştirmeye çalıştıklarına işaret eden Bakan Günay, şöyle devam etti:

"Ama birileri var ki gerginlikten besleniyor. Gördüğünü görmezden geliyor. Yediğini inkar ediyor. Türkiye'de etnik köken ayrımları olursa onların acılarını kaşıyarak siyaset yapmaya çalışmayı alışkanlık haline getirenler var. Türkiye'de inanç kümeleri varsa o kümelerden birisini kendisinin arka bahçesi sayarak sürekli onların acılarını kaşıyarak bir siyasi çizgiyi sürdürme gayreti içinde olanlar var. Biz yurttaşlarımızın doğuştan gelen bütün özelliklerini ne bir üstünlük ne bir eksiklik faktörü sayıyoruz. Yaradandan gelen özelliklerin hesabı değerlendirmesi, ancak yaradan tarafından yapılabilir. Bizim Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarımız var karşımızda, ayrımsız... Edirne'den Hakkari'ye kadar."

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının hepsini birleşik görmeye, barış ve dayanışma içinde yaşatmaya çalıştıklarını anlatan Günay, "Böylece Türkiye bir güven ülkesi, bir dayanışma, kardeşlik ülkesi olursa Türkiye coğrafyasına gelen herkes her tarafı görmek ister. Bundan Türkiye kazanır. Türkiye, barış, bereket, bolluk içinde yaşar. Bizim de niyetimiz zaten Türkiye'nin barışını, bolluğunu, bereketini, ekmeğini, adaletini, özgürlüğünü çoğaltmaktır" dedi.