Kart vurgununa 10 tutuklama

Aydın başta olmak üzere 6 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayıp, yaklaşık 20 milyon liralık vurgun yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 1'i kadın 13 kişiden 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kart vurgununa 10 tutuklama
11 Mayıs 2013 Cumartesi 15:01 tarihinde eklendi.

 

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gelen şikayetler üzerine 10 ay önce başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kopyalayıp, dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen bir çeteyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu, çete üyelerinin İzmir, Muğla, Antalya, Amasya ve Artvin'deki bazı kişilerle irtibat halinde oldukları belirlendi. Bunun üzerine geçen Salı günü Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı'nın da desteğiyle şüphelilere yönelik, 6 ilde birden eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, çete lideri olduğu ileri sürülen S.K. ve N.Ö. isimli kadın ile A.S., M.E., B.B., S.T., M.İ., Y.T., H.M.A., Y.A., M.M., K.F., H.D. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, kredi kartı vurgununda kullandıkları anlaşılan 8'i dizüstü 12 bilgisayar, 4 kart okuyucu, 176 sahte kredi kartı, 8 harici bellek, 10 hard disk, 2 şifrematik, 215 pos cihazı, 16 hesap cüzdanı, 53 sahte nüfus cüzdanı, 16 ruhsatsız tabanca, 57 fişek, 10 CD, bağlantı kabloları ve adaptör ele geçirildi.
 
Büyük bölümü Türkiye ile diğerleri ise ABD, Rusya, Danimarka, Sırbistan, Almanya, Hollanda, İngiltere, İsrail, Avustralya, İsveç ve Finlandiya'da yaşayan çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgilerini bankaların ATM'leri ile pos cihazlarına yerleştirdikleri düzenekle kopyaladıkları, daha sonra bu bu bilgilerle sahte kredi kartı hazırlayıp, alışveriş yapıp nakit çekerek dolandırıcık yaptıkları belirlenen şüpheliler, dün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 10'u tutuklanırken, A.S., H.M.A. ve H.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.