Kayıp berber yasak aşk kurbanı

İstanbul'da 2 yıldır kayıp olduğu için aranan berberin vahşice işlenmiş bir cinayete kurban gittiği belirlendi.

Kayıp berber yasak aşk kurbanı
29 Aralık 2012 Cumartesi 13:14 tarihinde eklendi, 1.825 kez okundu.

Kurul’un ölüp ölmediğinden emin olmak isteyen şüphelilerin, kontrol amacıyla geri döndüklerinde çırpınmaya devam ettiğini gördükleri Kurul’un bedenini sudan çıkarıp, ayağına taş bağlayıp tekrar suya attıkları iddia edildi.

 
Küçükçekmece’de 19 ay önce kaybolan kuaför Murat Kurul’dan (36) haber alamayan yakınları, polise müracaatta bulundu. Murat Kurul’un arkadaş çevresi ve ilişkilerini inceleyerek kayboluşundaki esrarı çözmeye çalışan polis, engelli çocuklara yardım eden Kurul’un engelli bir çocuğu bulunan Seval A. ile gönül ilişkisi olduğunu belirledi. Kurul’un kaybolduğu 30 Mart tarihinden hemen 1 gün sonra 155 Polis İmdat telefonunu arayan Seval A.’nın kocasından şiddet gördüğü ihbarında bulunduğunu tespit eden polis, dikkatini Seval A. ve ailesi üzerinde yoğunlaştırdı. 
 
Takibe alınan Seval A.’nın kocası Mustafa A., Seval A.’nın babası Süleyman A. ve kardeşleri Ömer A., Eyüp A. ve annesi Ayşe A. cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. 
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nde sorgulanan şahısların cinayeti itiraf ettikleri öğrenildi. Olay günü gittiği balıktan erken dönünce eşini bir erkekle evde yakalayan Mustafa A.’nın ifadesinde, “İkisini birlikte görünce çılgına döndüm. Eşim, engelli çocuğumuzu da alıp evden dışarı kaçtı. Bu sırada ben Murat Kurul’u darp edip, elleri ve ayaklarını bağlayıp ağzını bantladım. Sonra eşimin ailesine haber verip eve çağırdım. Birlikte öldürmeye karar verdik. Pikap marka aracın bagajına koyduğumuz Kurul’u el ve ayakları bağlı şekilde Şahintepe mevkiindeki bir gölete attık. Eve geldiğimizde ölüp ölmediğinden şüphe ederek tekrar geri döndüğümüzde Kurul’un suda çırpındığını fark ettik. Tekrar sudan çıkarıp, bu sefer ayağına taş bağlayıp gölete attık.” dediği öğrenildi. 
 
Mustafa A.’nın bu ifadeleri doğrultusunda gölette arama yapan deniz polisi, gün boyu süren aramalara rağmen bir bulguya ulaşamadı. Polisin, gölette ceset arama çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceği kaydedildi. 
 
Seval A.’nın annesi Ayşe A. emniyetten serbest bırakılırken, işlemleri tamamlanan 5 kişi, Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

CİHAN