Kayıp kadının cesedi bulundu

Gümüşhane'de meraya gitmek üzere çıktığı evine bir daha dönmeyen 75 yaşındaki Memnune Kalaycı'nın cesedi ormanlık alanda bulundu.

Kayıp kadının cesedi bulundu
13 Ekim 2013 Pazar 15:38 tarihinde eklendi.
Yeşildere köyünde hayvancılıkla uğraşan Memnune Kalaycı, merada otlayan hayvanlarını kontrol etmek için geçen cuma günü öğleden sonra evinden ayrıldı. Kalaycı'nın dönmemesi üzerine yakınları yetkililere haber verdi. Jandarma, Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve köylülerin iz takip köpekleri Eyvah ve Herkül ile 3 gündür sürdürdükleri arama çalışmaları bugün sonuçlandı. Yaşlı kadının cesedi evinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta Yeşilyurt Köyü Ramanoslu Mahallesi ormanlık alanında bulundu. Memnune Kalaycı'nın cesedi yaklaşık 500 metre taşınarak yola çıkarıldı ve ambulansla morga kaldırıldı.
 
DÜŞEREK ÖLDÜĞÜ SANILIYOR
 
Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalaycı'yı yüzünün üzerine kapaklanmış şekilde buldukları belirtti. Bayrak, 50 kişilik ekiple arama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek şunları söyledi:
 
"Cuma günü akşam saat 8'den sonra jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri ile beraber halkın katılımıyla arama çalışmalarına başladık. Bugün 12.00 sularında Memnune teyzenin cansız bedenine ulaştık. Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 10 kişi, Erzurum'dan köpekli arama timi ve bir arama kurtarma teknisyenimiz geldi. Toplam 23 kişilik uzman ekip ve 30 kişiden oluşan köylülerle aramalara devam ettik. Ramanos mevkisi ormanlık alan içerisinde cesedi bulduk. Baltası ve değneği elindeydi. Büyük ihtimalle düşerek hayatını kaybetmiş."

DHA