Kazan'da terazilere zabıta ayarı

Ankara'nın Kazan ilçesinde ölçü ve tartı aletleri kullanan işyerlerinin denetimleri yapıldı

Kazanda terazilere zabıta ayarı
05 Temmuz 2013 Cuma 11:50 tarihinde eklendi.

Özellikle et kesimhanesi, kasaplar, sebze ve meyve pazarı ile diğer işyerlerinde bulunan ölçü ve tartı aletlerinin denetimini yapan ekipler herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı.

Kazan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde, ilçe sınırları dahilinde işyerlerindeki toplam 55 tartı ve ölçü aletinin doğruluk muayeneleri yapıldı. Kontroller sonrasında bu aletlerden doğru ölçüm yaptığı tespit edilen 53 tanesi muayeneden geçtiğini belirtmek amacıyla damgalandı.

Denetimler sırasında 2 adet ölçü ve tartı aleti de standartlara uygun olmadığından kullanımdan men edildi. Yapılan kontroller Kazan’daki işyerlerinin büyük ölçüde güvenilir ticaret yaptığını ortaya çıkarmış oldu.

DENETİMLER DÜZENLİ YAPILIYOR

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçede bulunan işyerlerinin denetimlerini düzenli olarak yaptıklarını hatırlatarak, “Belediye olarak halkımıza en iyi hizmeti vermek için gece gündüz tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Yaptığımız işyeri denetimleri hem halkımızın yararına hem de işyeri sahiplerinin daha düzenli ve prensipli çalışmasına katkıda bulunarak onların da yararına yöneliktir. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa sorun kalmaz. Ekiplerimizin yaptığı denetimler sonrasında ortaya çıkan manzara memnun edicidir. 55 ölçü ve tartı aletinden yalnızca 2 tanesi standartlara uygun bulunmamıştır. Onların da mekanik ya da elektronik arızaları olması nedeniyle standartların dışına çıktıkları tespit edildi. Ben bu vesile ile esnafımızı, işyeri sahiplerimizi ölçü ve tartıda dürüst oldukları, dürüst ticaret yaptıkları için yürekten kutluyorum. Denetlemelerimizi “kontrol güvene mani değildir” mantığı içerisinde yapıyoruz. Esnafımıza güveniyor ama onları denetlemeye de devam ediyoruz. Değişik konularda işyeri denetimlerimizi yıl içerisinde de devam ettireceğiz.” dedi.


CİHAN