"Kazanımlardan istifade edilemedi"

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Darbe Planı hakkındaki temyiz kararını açıkladı.

Kazanımlardan istifade edilemedi
09 Ekim 2013 Çarşamba 22:39 tarihinde eklendi.

Mahkeme heyeti 237 kişi hakkındaki mahkûmiyetin onanması, 36 sanığın tahliyesi ve 88 sanık hakkında verilen bozma kararı ile ilgili olarak gerekçeli kararını açıkladı.

Yargıtay gerekçeli kararda sanık Çetin Doğan’ın sözlerine de yer verdi. Doğan 28 Şubat sürecinde elde edilen kazanımlardan istifade edilememesinden şikâyetçi olduğu anlaşıldı.

Gerekçeli kararın özel değerlendirme bölümünde Doğan’la ilgili şu ifadelere yer verildi:

"İmza bloğunda Orgeneral Çetin Doğan'ın adının yazılı olduğu Balyoz Güvenlik Harekat Planı adlı 11 sayfalık belgenin 'DURUM' başlıklı bölümünde '28 Şubat surecinde elde edilen kazanımlardan istifade edilememesi ve 2002 seçimlerinde AK Parti'nin tek parti olarak iktidara gelmesiyle beraber, ülkede hızla bir zemin kayması yaşandığını büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkesi ve milletiyle bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin laiklik karşıtı ve irticai unsurların etkisine girmeye başladığı, son zamanlarda varlığına, rejimine ve bağımsızlığına yönelik fikri ve fiziki haince saldırılar içinde bulunduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini değiştirme gayretlerinin gizlenemeyecek kadar aşikâr ve hat safhaya ulaştığı.”


CİHAN