KCK ana davası ertelendi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK tutuklularının Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava, 13 Ocak'a ertelendi.

11 Ekim 2013 Cuma 22:55 tarihinde eklendi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına 46 tutuklu ve 7 tutuksuz sanık hazır bulundu. Mazeret bildiren diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savcının daha önce tahliye edilen sanıklardan Ali Oruç ve Nadir Bingöl'ün tutukluluk halinin devam etmesi yönünde sehven hata yaptığının anlaşılması üzerine sanık avukatları duruma tepki gösterdi. Savcı, tepkiler üzerine kayıtlara geçilmesi için düzeltilen mütalaasını okudu.

Tutuklu sanıklardan Leyla Deniz, Esma Güler, Besime Gonca ve Dirayet Taşdemir'in tahliyesini isteyen savcı, diğer sanıkların "mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi delilleri karartma ve kaçma şüphesi" gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Sanık avukatları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Rudaw TV, "Şimdilik PKK ve KCK'lıların serbest bırakılması mümkün değildir. PKK silahı bırakırsa biz de bu konuyu konuşuruz." şeklindeki ifadesinin yargıyı etkilemek üzerine söylendiğini iddia etti. Bu ifadelerin Çelik'ten sorulması gerektiğini belirten sanık avukatları, Çelik'in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin savunmalarının ardından 4 saat verilen aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 30 Ocak'a erteledi.


CİHAN