Kentsel dönüşümde işbirliği anlaşması

Türkiye ile Uzak Doğu ülkesi olan Singapur, kentsel dönüşümde birlikte çalışacak.

Kentsel dönüşümde işbirliği anlaşması
03 Ocak 2013 Perşembe 21:46 tarihinde eklendi.

 

Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam arasında protokol imzalandı. Erdoğan Bayraktar, Singapur ile yapılan bu protokollerle çevreye duyarlı bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini söyledi. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam ile beraberindeki heyeti, makamında kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen heyetler arası görüşmede, iki ülke arasında kentsel dönüşüm anlaşması imzalandı. İmzaların ardından, basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Bayraktar, Singapur’un gelişmişliğini vurgulayarak, Singapur’un, Uzakdoğu’nun örnek bir ülkesi olduğunu, yine bütün komşu ülkeleri ile de iyi ilişkiler yürüten son derece önemli bir demokratik ülke olduğunu dile getirdi. 
 
Singapur ile bir yakınlaşma olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Karşılıklı ilişkilerde hem dış ilişkileri hem de ticari ilişkilerimizi artırıyoruz. Yeni dönemde de Türkiye’de yapacağımız kentsel dönüşümde de bugün imzalanan protokollerle çevreye duyarlı bir dönüşümü birlikte yapacağız.” dedi. 
 
"TÜRKİYE, BÖLGESİNDE GELİŞEN BİR ÜLKE"
 
Konuk Bakan Kasiviswanathan Shanmugam da Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini arzuladıklarını ifade etti. Singapur olarak Uzakdoğu’da gelişen bir ekonomiye sahip olduklarını belirten Shanmugam, Türkiye’nin de bölgesinde ekonomik ve siyasal olarak gelişen bir ülke olduğunu dile getirdi. Bu gelişmişliklere paralel olarak iki ülke arasında doğal bir ilişkinin söz konusu olduğunu vurgulayan Shanmugam, “Türk iş adamları Singapur’a gidip geliyorlar. Gördüğünüz gibi Singapurlu iş adamlarının da Türkiye’ye ilgisi büyük. Bunun artması için bizler de siyasal olarak elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu. 
 
Özellikle Türkiye’nin başlatmış olduğu şehirleşme atağı için iki ülkenin yapabileceği büyük bir işbirliğinin olabileceğine dikkat çeken konuk Bakan, şu ifadeleri kullandı: “Ben bunu bakan Bey'e ifade ettim, kendisi de aynı görüşte. Kendisini Singapur’a davet ettim, Singapur’un gelişmişliğini göstermek istiyoruz. Onun için bugün şahit olduğum antlaşmaya da önem veriyoruz.”

CİHAN