Kilis'te Mısır ve Suriye protestosu

Kilis'te, Ak Parti Gençlik Kolları'nın organize ettiği Mısır ve Suriye protestosunda gruptakiler, Özgür Suriye Ordusu'na ait bayrakları açarak sloganlar attı.

Kiliste Mısır ve Suriye protestosu
30 Ağustos 2013 Cuma 19:43 tarihinde eklendi.
 
Ak Parti Gençlik Kolları'nın öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Suriye ve Mısır'daki olayları sloganlar atarak protesto etti. Kalabalık adına açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Reşit Polat, sadece ve sadece Mısır ve Suriye halkının yanında olduklarını belirterek, "Halklarımız iyi olursa dünya ve Arap dünyası kurtulur. Halklara huzur bırakılmazsa bu insanların hesabını kimler verecek? Milli iradeye saygı istiyoruz. Biz sadece bu insanların kendi haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz.

Nasıl ki bizde sokak yürüyüşleri oldu. Dış basın gerek BBC, CNN canlı yayın yaptı. Ama Mısır'da bir katliam yapılıyor ve bunu dünya basını görmüyor. Avrupa görmüyor. Birleşmiş Milletler görmüyor" dedi. 
 
Özgür Suriye Ordusu'na ait bayrakları açan ve üzerlerinde Mısır'daki direnişin sembolü olan 'Rabia' işaretlerinin bulunduğu tişörtleri giyen kalabalıkta bulunan Suriyeliler, marş söyleyerek Esad'ı protesto etti. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

DHA