Kızılay, Ramazan Sokağı'nda kan topluyor

Kızılay Çorum Şubesi, Ramazan Sokağı'nda kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar için stant açtı. Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan iftardan sonra kan alınıyor.

Kızılay, Ramazan Sokağında kan topluyor
11 Temmuz 2013 Perşembe 15:43 tarihinde eklendi.


Kan Merkezi yetkilileri, Ramazan döneminde azalan kan bağışını telafi edebilmek amacıyla daha yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Ramazan Sokağı'nda ise günlük ortalama 20-25 kişinin kan bağışında bulunduğu belirtildi. Ramazan eğlencelerinin yapıldığı sokakta sürekli olarak kan bağışı yapmaları yönünde vatandaşlara tavsiyelerde bulunulurken, Kızılay Çorum Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Yeşim Yılmaz, Türkiye'nin can damarı olan Kızılay'a vatandaşların kan bağışlamasını isteyerek, ''En büyük hayır, bir insanın canını kurtaracak olan kandır. Vatandaşlarımızdan kan bağışı yapmalarını istiyoruz. Birgün size de kan gerekebilir.'' diye konuştu.

Oruç tutan gönüllü bağışçıların, iftardan bir saat sonra rahatlıkla kan verebileceklerini dile getiren Yılmaz, kanın yüzde 60-70'inin su olduğunu hatırlatarak, bol su içilmesi ya da sıvı tüketilmesi halinde bağışın ardından da hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını aktardı.


CİHAN