Kızılay’ı elektrikli araçlar temizleyecek

Belediye ekipleri, Kızılay bölgesindeki temizlik hizmetini artık elektrikli temizlik araçları ile yapacak

Kızılayı elektrikli araçlar temizleyecek
14 Ekim 2013 Pazartesi 10:06 tarihinde eklendi.

Daha temiz bir Çankaya için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Bülent Tanık, elektrikli araçları, ilk testi yapıldıktan sonra Çankayalının hizmetine sunacaklarını belirtti.

Çevreyi rahatsız etmeden gün boyu çöp toplamada ve sokakların temizliğinde kullanılacak olan araçların benzerleri, Türkiye’de ilk olarak motorlu araç kullanımı yasak olan Adalar Belediyesi tarafından kullanılmıştı. Çankaya Belediyesi ise il merkezi ve yaya bölgelerinde yoğun çöp üretilen ve tonajlı araçların giriş çıkış sorunları yaşanan bölgelerde çevre dostu elektrikli, hareket kabiliyeti yüksek, mini araçlarla özel bir uygulama gerçekleştirilmiş ve çöpler kapının önünden alınmış olacak.

Çevre dostu elektrikli araçlar yakın zamanda çöpleri işletmelerin kapısından toplayarak, sokakları temizleyecek. Böylece işletmelerin poşetler içinde sürükleyerek çöp konteynerlerine götürdüğü hoş olmayan görüntüler, çöp sızıntıları ve kontrolsüz-zamansız çöp çıkarımından kaynaklı sorunlar da en aza indirilmiş olacak.

Güvenli bir şehrin, öncelikle temiz bir şehir olması gerektiğine dikkat çeken BaşkanTanık, “Çevre temizliği için attığımız her adımdan, yaptığımız her yatırımdan olumlu dönüşümler aldık. Vatandaşımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması önceliğimizdir. Vatandaşımızı rahatsız etmeden sokakları temizleyecek olan bu çevre dostu özel araçlar ile Çankayalıya teknoloji yoğun bir hizmet vermekten onur duyuyoruz.” dedi.

ÇÖPLER KALDIRIMA DEĞMEDEN ARACA ATILACAK

İlk olarak yeme içme odaklı işletmelerin yoğun olduğu Sakarya yaya bölgesinde ve Yüksel Caddesi çevresinde hizmet verecek elektrikli araçlar ile esnafın sokak önüne bıraktığı çöp yığını görüntüsü de büyük ölçüde engellenecek. Belirli saat aralıklarıyla sokakta gezecek olan araçlar esnafın çöpünü kaldırıma değmeden alacak. Eğlence ve dinlence yerinin en yoğun bulunduğu bölge olan Sakarya ve Yüksel bölgeleri, böylece kapı önüne bırakılan çöp görüntüsü ve kokusundan kurtulacak. Dolu bir aküyle 48 saat çalışabilen 4 adet mini ve çevre dostu araç, bu ay içerisinde Çankayalıya hizmet vermeye başlamış olacak.


CİHAN