Kocaeli Valisi'nden ilana yanıt

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bir işadamının gazete ilanı vererek Autoport Limanı ile ilgili iddialarına yanıt verdi.

Kocaeli Valisinden ilana yanıt
21 Ağustos 2013 Çarşamba 18:05 tarihinde eklendi, 1.253 kez okundu.
Vali Topaca, limanın tahliyesi için 2 Eylül'e kadar yasal süre bulunduğunu ortada bulunan hukuki ve teknik bir sorunun çözümü konusunda, Maliye Bakanlığı'nın görüşü doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.
 
Kocaeli'nde bir yerel gazetede bugün 'Sayın Valim' başlığıyla, Turgut Reis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Coşkun'un verdiği tam sayfa ilan yayımlandı. Söz konusu ilanda, Kocaeli'ndeki Başiskele'de Autoport Limanı için verilen tahliye kararının uygulanmadığı belirtildi.

1 Ağustos 2013 tarihinde Kocaeli Valiliği'ne mahkemenin daha önce verilen 'yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığı ve limanın tahliyesi' tebligatının yapıldığı belirtilen ilanda, Kocaeli Valiliği'nin Danıştay 10'uncu Dairesi'nin 2010 yılı Ocak ayında verdiği yürütmeyi durdurma kararını aynı gün uyguladığı halde son tebligatı aradan geçen 16 günde uygulamadığı, Ankara'dan görüş istendiği yer aldı.

Bunun da Autoport'a zaman kazandırıldığı öne sürülen ilanda, 'Autoport firması yetkilileri veya sahipleri ile bu 18 günlük süre içerisinde bir araya geldiniz mi?' sorusu yöneltildi.
 
VALİ: SORUN KARARIN NASIL UYGULANACAĞINDA
 
Kocaeli Valisi Ercan Topaca da yaptığı açıklamada, Autoport Limanı için Maliye Bakanlığı'nın yaptığı kiralama sözleşmesinin Danıştay İdare Dava Daireleri tarafından iptal edildiğini bunun 13'üncü Daire tarafından onadığını ancak, tartışmanın asıl nedeninin kararın nasıl uygulanacağı ile ilgili olduğunu söyledi.
 
Vali Topaca, yargı kararın kendilerine Bayram öncesi ulaştığını, olası tazminat talepleri göz önüne alınarak yapılan görüşmelerde biraz beklenmesinin istendiğini anlattı. Kocaeli Valisi, bunun üzerine Maliye Bakanlığı'ndan bu konuda görüş istendiğini, tahliye kararın yasal olarak 2 Eylül tarihine kadar uygulanması gerektiğini hatırlattı.

Kocaeli Valisi Topaca, iki tarafla da görüştüğünü ve görüşmeye devam edeceklerini açıklarken şöyle devam etti:
 
"Bu hukuki ve teknik bir sorundur. Hukuk çerçevesinde önümüzdeki günlerde sonuçlanacaktır ve arkadaşlarımız o yönde çalışmaları yapıyor. Bu öyle abartılacak, kamuoyunu meşgul edecek, insanların kafasında soru işareti bırakacak bir olay değildir. Neticede mahkeme kararı vardır. Mahkeme kararının uygulanmasıyla ilgili bir sorun vardır. O uygulamanın nasıl olacağını biz maliye bakanlığına sorduk. Onun cevabını bekliyoruz gelince gerekeni yapacağız."

DHA