Kocası eski eşinden çocuk yaptı

Bir ay önce anne olan manken Simge Tertemiz, eşi Murat Kadıoğlu'nun kendisiyle evlenmeden bir süre önce eski eşinden bir kızı olduğunu öğrendi. Eşine hesap sorunca da bıçak çekip yüzüne yumruk yedi

Kocası eski eşinden çocuk yaptı
30 Kasım 2011 Çarşamba 08:40 tarihinde eklendi.

 

Kadına şiddetin mağdurlarından biri de manken Simge Tertemiz oldu. Bir ay önce anne olan Tertemiz, 5 aylık eşinden boşanmak için Beykoz Aile Mahkemesi'ne dava açtı. "Konuşursam başım belaya girer" diyen Tertemiz'in eşinin 2006 yılında boşandığı eski eşinden evlilik dışı çocuk yaptığı, kendisini de darp ettiği şikayetiyle mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Tertemiz, 18 Haziran'da 4,5 aylık hamileyken 5 yıldır beraber olduğu iş adamı eşi Murat Kadıoğlu ile nikah masasına oturmuştu. İddiaya göre geçen ay oğlunu kucağına alan Tertemiz, eşinin kendisiyle evlenmeden bir ay önce 25 Mayıs'ta ev hanımı olan eski eşinden de bir kız çocuğu sahibi olduğunu öğrendi.
 
Önceki hafta nüfus bilgilerini araştırırken öğrendiği bu durum karşısında büyük şok yaşayan Tertemiz, eşine hesap sordu. Eşi Kadıoğlu, Tertemiz'e kendisini 12 yaşındaki ilk çocuğunun da annesi olan eski eşiyle aldattığını itiraf etti. Tertemiz öfkeden deliye döndü. Kavganın şiddeti artınca Kadıoğlu, 1 aylık bebeği kucağında olan Tertemiz'i ölümle tehdit edip önce bıçak çekti, ardından da yüzüne yumruk attı. Bu sırada evde bulunan aile bireyleri araya girerek kavganın daha fazla büyümesini engelledi. Tertemiz, uğradığı darp olayının ardından 2 gün evden dışarı çıkamadı. Ardından Adli Tıp'tan darp raporu aldı.
 
Raporda Tertemiz'in yüzüne yumruk atıldığı tespit edildi. Raporla savcılığa suç duyurusunda bulunan ve boşanma davası açan Tertemiz, kendisine fiziki, ekonomik ve psikolojik şiddet uyguladığını, çocuğunu kendisinden almakla tehdit ettiğini belirttiği eşinden maddi ve manevi toplam 750 bin TL tazminat talebinde bulundu. Mahkeme 6 ay evden uzaklaştırma kararı verilen Kadıoğlu'nun Tertemiz'e iletişim araçlarıyla rahatsız etmesini de yasakladı.
 
Dilekçesinde Kadıoğlu'nun alkol sorunu olduğunu belirten Tertemiz'in avukatı Zehra Sevingen Sağır, "Simge'ye eşinin attığı cep telefonu mesajları o kadar ağır ki, savcı bile kısaltarak yazabildi. Çocuğu alma konusunda da tehditleri var. Bunu da mesajla bildirmiş. Simge şiddete uğradığını ve aldatıldığını rahatlıkla belgeliyor. Simge'nin piyasada iş almasını da engelliyor. İki bebeğe yazık. İki bebeğin arasında 7 ay var" dedi.
 
Silahım dururken bıçak çekmek amelelik
 
Eşine karşı dava açacağını açıklayan Murat Kadıoğlu ise "Düzgün şekilde boşanamayacak mıyız? Şimdi sabah programlarına çıkmaya başlar. Benden para alabilmek için dayak ve bıçak çekme iddiasını ortaya atıyor. Çünkü öyle bir olay yok. Bu alçaklık olur. Bir de benim ruhsatlı silahım var, bıçak çekmek biraz amelece geliyor. Neden bıçak çekeyim? O olsa olsa tırnak makası bıçağı olabilir. Simge bana bebek karnında 4,5 aylık olana kadar hamile olduğunu fark etmediğini söyledi. Bebeği aldırmaya gittiğimizde doktor 'Çok geç' dedi. Ben de ailesi ve çevresine karşı rezil olmaması için onunla istemeden de olsa zorla, kimse görmeden bir evlilik yaptım ama geçinemedik. Benim eski eşimden bebeğim olduğunu Simge başından beri biliyordu. Biz Simge ile ayrıldık, ben sonra Şebnem Schaefer ile beraberlik yaşadım. Şebnem'den de ayrılınca ailemin isteğiyle eski eşimle bir daha denemek istedik. Olmadı, ayrıldık. Eski eşim o zaman hamile kalmış. Simge ile daha sonra barıştık. Eski eşimin bebeğini 3 aylıkken nüfusuma aldım. Sonra Simge de 4,5 aylık hamile olduğunu söyledi. Ben de evlendim. Kötü mü yaptım yani?"

Milliyet