Koleksiyoncu hırsızlar yakalandı

Tuzla'da evlere girerek hırsızlık yapan iki zanlı polisin kovalamacası sonucu kıskıvrak yakalandı.

Koleksiyoncu hırsızlar yakalandı
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:29 tarihinde eklendi, 1.834 kez okundu.

 

Üzerlerinden çaldıkları ziynet eşyalarının yanı sıra tedavülden kalkmış kağıt paralar çıkan zanlılar polise, "Koleksiyon yapıyoruz. Uğur getirmesi için üzerimizde taşıyoruz" dedi.
 
Tuzla'da saat 14.00 sıralarında bir eve girip ziynet eşyası çalan iki zanlı vatandaşların görmesi üzerine kaçmaya başladı. Kısa süre içinde olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler aldıkları eşkaller doğrultusunda çalışma başlattı. Polis ara sokaklarda eşgallere uygun iki kişiyi görünce kovalama başladı. Yapılan kovalamaca sonunda 13 yaşındaki D.Y. ve 19 yaşındaki H.U. kıskıvrak yakalandı.
 
Gözaltına alınan iki zanlı Orhanlı Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Zanlıların burada yapılan üst aramasında girdikleri evden çaldıkları ziynet eşyaları, hırsızlık sırasında kapı açmak için kullandıkları tornavida, bıçak ve bir miktar para çıktı. Polis ayrıca zanlıların üzerinde yaptığı aramada tedavülden kalkmış kağıt üç adet kağıt para buldu. Gözaltına alınan iki zanlının kağıt paralarla ilgili olarak, "Uğur getirmesi için taşıyoruz. Koleksiyon yapıyoruz" dedikleri öğrenildi. Zanlılardan 13 yaşındaki D.Y.'nin 13 H.U.'nun da 4 ayrı sabıkası olduğu belirtildi.
 
Polis merkezinde ifadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

DHA