Kordon'da boyoz buluşması

İzmir'de, Konak Belediyesi ve Radyo Romantik Türk tarafından düzenlenen '2'inci Boyoz Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Kordonda boyoz buluşması
12 Mayıs 2013 Pazar 15:54 tarihinde eklendi, 1.491 kez okundu.

 

Festival kapsamında 100 bin boyoz ve 50 bin yumurta dağıtıldı. Fesvitaldeki konser programları, Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırılar nedeniyle iptal edildi.
 
Bu sene ikincisi düzenlenen Boyoz Festivali, Alsancak İskelesi önünde yapıldı. Festivale İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Geçen yıl yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar, Gündoğdu Meydanı'nda kurulan geçiş noktalarından tek tek içeri alındı. İzmirli'ler alana girişte kurulan stantlardan önce hijyenik kese kağıtları içindeki boyozlarını, daha sonra ise çaylarını aldı. Hijyenik kese kağıdı içinde iki boyoz, bir yumurta, kolonyalı mendil, tuz ve karabiler yer aldı. Festival kapsamında 100 bin boyoz ve 50 bin yumurta dağıtıldı. Festivalin yapıldığı alanda 150 güvenlik görevlisi hazır bulundu. 200 görevli ise vatadaşlara boyoz ve çay ikram etmek için alanda yer aldı. Alan içinde vatandaşlara ücretsiz su ikramı da yapıldı. Anneler Günü sebebiyle Konak Belediyesi çalışanları annelere çiçek dağıttı. Ayrıca çölyak hastaları için glütensiz boyoz dağıtımı yapıldı. 
 
EN ÇOK BOYOZ YEME YARIŞMASI
 
Festivalde en renkli görüntüler ise en çok boyoz yeme yarışmasında yaşandı. En çok boyoz yeme yarışmasında kadınlarda 12 boyoz yiyen Şerife Ünal, erkeklerde ise 20 boyoz yiyen Emrah Kaya birinciliği elde etti. Festival programında yer alan konserler, Reyhanlı'daki bombalı saldırılar nedeniyle iptal edildi.
 
TARTAN'DAN 'BARIŞ VE SEVGİ' ÇAĞRISI
 
Alsancak İskelesi önünde kurulan sahnede vatandaşlarla birlikte Onuncu Yıl Marşı'nı söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, dostluk, barış ve sevgi çağrısında bulundu. Reyhanlı'da yaşanan acı olay nedeniyle konserleri iptal ettiklerini belirten Tartan şöyle dedi:
 
"Türkeyi'nin barışa ve sevgiye ihtiyacı vardı. Türkiye'nin umut kenti İzmir'dir. 500 yıl önce İspanya'dan kaçarak ülkemize gelenler (Museviler), yanlarında barışın sembolü olan boyozu da getirmişler. Biz de boyoz barışın simgesi olduğu için bugün etkinliğimizi gerçekleştiriyouz. Ayrıcı bugün anneler günüdür. Bütün annelerimizi sevgiyle kucaklıyorum. Sevgi, barış ve dostluk kenti İzmir'den,ş barışın simgesi boyozla tüm ülkeye ve dünyaya selam gönderiyorum."
 
Tartan'ın konuşması 'Şehitler ölmez vatan bölünmüz' sloganlarıyla sık sık kesildi.
 
Festivale çeşitli firmalar destek verdi.

DHA