Kore gazisi dert yandı

Eskişehirli Kıbrıs Gazisi Ahmet Kardeş, son zamanlarda şehitlere ve gazilere yönelik halkın çok duyarsız olduğunu belirterek, üzerlerinde üniformaları olmasına rağmen insanlar tarafından gazi olduklarının bilinmediğini ve saygı görmediklerinden dert yandı.

Kore gazisi dert yandı
19 Eylül 2014 Cuma 15:34 tarihinde eklendi.

Gazi Ahmet Kardeş, “Eskiden gaziler otobüse bindimi insanlar bizlere yer vermek için birbiriyle yarışırdı. Şimdi ne tramvayda, ne otobüste yer bile vermiyorlar. Yer vermeyi bırakın, gazi olduğumuzu bile bilmeyenler var. Bunun için çok üzgünüz.” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü Eskişehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından etkinlikler Kanlıkavak Şehitliği'nde devam etti. Askerlerin, şehit aileleri ile gazi ve ailelerinin katıldığı etkinlikte, önce Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından şehitler için dua edildi. Ziyaret edilen şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı. Bugün doğum günü olan Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım’ın mezarına ise annesi ve babası Utku ve Sevgi Yılmaz tarafından bir mektup bırakılması dikkat çekti. Şehit Yıldırım’ın mezarının üstüne bırakılan mektupta, “Canım yavrumuz, bugün doğum günün. Şuan bizimle değilsin ama biz hep beraberiz. Doğum günün kutlu olsun." yazılanları okuyanları duygulandırdı.

Kıbrıs Gazi Ahmet Kardeş ise toplumda son yıllarda şehit ve gazilere gerekli değerin verilmemesinden dert yandı. “Gaziler gününü her sene kutluyoruz. Daha önceki yıllarda gaziler gününe halk olarak çok değer veriliyordu.” diyen Gazi Kardeş, “Şehit ve gazilere çok değer veriliyordu. Fakat bu son zamanlarda etkinliklerimizi artırarak tekrar halkımız eski duygularına kavuşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

Fakat son zamanlarda şehitler, yakınları ve gaziler için toplumda çok duyarsızlık olduğunu dikkat çeken Gazi Kardeş, şöyle sitemde bulundu: “Eskiden şehit ve gazilere daha çok değer verirlerdi. Ben çocukluğumdan hatırlıyorum. Gazilerimiz otobüse bindiği zaman otobüsün yarısı boşalırdı, ayağa kalkardı. Gazilere yer vermek için. Ama şimdi maalesef tramvayda olsun, otobüslerde olsun gaziye yer vermiyorlar. Bırak yer yermeyi gaziyi bilmeyen, tanımayan bile var. Bunu için çok üzgünüz. Her sene gaziler gününü etkinliklerini artırarak halkımızı daha çok o duyarlı yapmaya çalışmalıyız.”


CİHAN