Korsanlar yine gemi kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, TCG-Gaziantep'in deniz haydutluğu ile mücadelesine ilişkin gelişmelerle ilgili bilgi verildi.

Korsanlar yine gemi kaçırdı
14 Ocak 2011 Cuma 10:03 tarihinde eklendi, 1.110 kez okundu.

Genelkurmay Başkanlığı, dün, deniz haydutlarının saldırısına uğradığı için yardım isteyen Danimarka Bandıralı "Leopard" isimli yük gemisindeki 6 personelin deniz haydutları tarafından kaçırıldığı bilgisine ulaşıldığını bildirdi.
    
Dün yardım isteyen gemiyle ilgili açıklamada, şunlar kaydedildi:
    
"Danimarka bandıralı Leopard isimli yük gemisinde yapılan detaylı arama sonunda gemi mürettebatına ulaşılamamıştır. NATO Daimi Deniz Görev Grup Komutanlığının daha sonra geminin bağlı olduğu şirketten aldığı bilgiye göre, deniz haydutlarının şirketle temasa geçtikleri, 2 Danimarka ve 4 Filipin uyruklu gemi personelinin deniz haydutları tarafından kaçırıldığı bilgisine ulaşılmıştır.
    
Bu kapsamda, harekat Türkiye saati ile 20.30 itibariyle tamamlanmıştır. Halen TCG-Gaziantep, Leopard isimli yük gemisinin yakınında bulunmakta olup, yedekleyecek geminin bölgeye intikaline kadar ticaret gemisinin emniyetini sağlamaya devam edecektir."