Korucu kızı kaçıranlara örgütten dava

Van'ın Çatak İlçesi'nde, korucu Halit S.'nin 16 yaşındaki kızını kaçırdıkları iddia edilen 4'ü tutuklu 5 sanık hakkındaki soruşturma tamamlanarak hazırlanan iddianeme Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

11 Mart 2013 Pazartesi 19:51 tarihinde eklendi.

 

5 sanık, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde şahsı hürriyetinden yoksun kılma, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde yağmaya teşebbüs' suçlamalarıyla yargılanacak.
 
Çatak İlçesi'nde oturan korucu Halit S.'nin kızı Ş.S., 29 Temmuz 2012'de yakınlarını ziyarete gittiği Bostaniçi Beldesi'nde 5 kişi tarafından kaçırıldıktan sonra PKK'lılara teslim edildi. Olayla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında kaçırma olayına karışan 5 şüpheli, yakalanıp gözaltına alındı. 4'ü tutuklu 5 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 29 sayfalık bir iddianame hazırlandı.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede görgü tanıklarının olayın gerçekleşmesiyle ilgili ifadelerine yer verilirken, kızın kaçırılmasının sebebi ise 'Çatak İlçesi'nde korucu olan babasının 3 PKK'lının yakalanmasına yardım etmesi' olarak belirtildi.

Sanıkların iddianamedeki ifadelerinde, kaçırılan Ş.S.'nin ilk olarak araçla Çatak- Pervari sınırına kadar götürüldüğü buradan da kendilerini bekleyen örgüt mensuplarıyla birlikte 45 dakika yürüyerek Kato Dağı'nda Şiyar kod adlı PKK'lıya teslim ettiklerine yer verildi.
 
Van'da 4'u tutuklu 5 sanık, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde şahsı hürriyetinden yoksun kılma, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde yağmaya teşebbüs, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki 6136 sayılı yasaya aykırılık' suçlarından yargılanacak 

DHA