Koşarak demokrasiye destek verdi

Uşaklı Akın Yeniceli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın barış, kardeşlik ve demokrasi projesine destek olmak amacıyla Uşak’tan Ankara’ya koştu.

07 Ekim 2013 Pazartesi 18:54 tarihinde eklendi.

Salı günü AK Parti grup toplantısına katılması beklenen Yeniceli, Başbakan Erdoğan’a Uşak’tan getirdiği Türk Bayrağını hediye edecek.

Uşak'tan cumartesi günü saat 09.00 da yola çıkan Akın Yeniceli, 370 kilometrelik yolu koşarak Pazartesi günü akşam saatlerinde Ankara’ya ulaştı. Yeniceli’yi Ankara girişinde Uşak Milletvekili İsmail Güneş karşıladı. Yeniceli’nin koşu formasının üzerindeki Rabia işareti ve Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafı dikkat çekti.

Maratoncu Akın Yeniceli burada yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın barış, kardeşlik ve demokrasi projesine destek olmak amacıyla bu koşuyu gerçekleştirdiğini söyledi. Yeniceli, “Üç gün önce Uşak’tan yola çıktık. Başbakanımız barış, kardeşlik ve demokrasi yolunda engelleri nasıl aştıysa ben de koşarak engelleri aşıp ona destek verdim.

Ankara’ya gelirken her türlü engeli koşarak aştım. Şanlı bayrağımızı AK Parti grup toplantısında Başbakanımıza hediye edeceğim. Yıllardır bu anı bekliyordum. Bunun için çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim 35. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda koşmak.” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise konuşmasında, Yeniceli'nin Başbakan Erdoğan'ın "Barış, kardeşlik ve demokrasi" projesine destek vermek için Uşak'tan Ankara'ya koştuğunu söyledi. Güneş, "Yeniceli’ye 370 kilometre soğuk ve uzun bir yol istersen geri dön dedim ama Yeniceli bana ‘gönül sevince yollar kısalır’ dediğini söyledi." diye konuştu.

Kendisine TBMM'deki parti grubunda eşlik edeceğini belirten Güneş, Yeniceli’nin ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Uşak’a davet edeceğini dile getirdi.


CİHAN