Kosova'da olaylı Ortodoks Noeli kutlaması

Kosova'daki Ortodoks Noel bayramı akşam ayini, başkent Priştine yakınlarındaki Sırp Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Graçanitsa Manastırı'nda düzenlendi.

Kosovada olaylı Ortodoks Noeli kutlaması
06 Ocak 2014 Pazartesi 22:47 tarihinde eklendi.

Raşka-Prizren bölgesinin Piskoposu Teodosiye'nin yönettiği ayine yaklaşık 500 Ortodoks Hıristiyan katıldı.Ayinde yaptığı konuşmada Piskopos Teodosiye, her yerde barış ve mutluluk olmasını dileyerek, Kosova'da yaşayan tüm Sırplardan "bulundukları topraklarda kalmalarını" istedi. Teodosiye, Kosova'dan ayrılan Sırpların ise geri dönmeleri için çağrıda bulundu.

Teodosiye bu sırada Cakova kentindeki protestoları da kınadı . Kosovanın kuzeyinde ise Sırplar, Ortodokslar bayramını müzik eşliğinde kutladılar.Bu sırada, Kuzeydeki Sıplar Sırbistan Bayrağını dalgalandırarak, milliyetçi şarkılar söyledi. Ortodoks Noeli merkezi ainleri ise bugün Graçanitsa, Deçanda düzenlenecek .

Ayinlere Sırp bakanlarda katılacak . Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi yayınladıkları mesajla Kosovalı Sırpların Ortodos Noel bayramını kutladılar . Kosovada Ortodoks Noel bayramı resmi bayramı olduğu nedeniyle 7 Ocak tarihinde kurum ve kuruluşlar çalışmıyor.


DHA