Kuleli'de zeybekli açılış

Kuleli Askeri Lisesi'nde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı açılış ve 164. kuruluş yıldönümü töreni düzenlendi. Törene Emekli Orgeneraller Edip Başer ve Tuncer Kılınç da katıldı. Törende ayrıca öğrenci velileri de yer aldı.

Kulelide zeybekli açılış
19 Eylül 2014 Cuma 15:02 tarihinde eklendi.
Açılış konuşmasını yapan Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar, "Gururla ifade edebilirim ki okulumuz geçtiğimiz öğretim yılında planlanan tüm hedeflerine başarı ile ulaşmıştır. Bu dönemde öğrencilerimiz aldığı akademik başarıların yanı sıra satranç, güreş ve atış gibi bir çok olimpik spor dalında başarılarını birinciliklerle taçlandırmıştır" dedi.
 
Yeni eğitim öğretim döneminin ilk dersini, Harp Akademileri'nde de ders veren Prof. Dr. Hikmet Özdemir verdi. Atatürk'ün askeri kimliği, eğitim ahlakı ve başarıları konusunda öğrencileri bilgilendiren Özdemir, öğrencilerden Atatürk'ü örnek almaları çağrısında bulundu. Açılış törenin Gaziler Günü'ne denk gelmesi nedeniyle öğrencilerinden Mehmet Eren Azaklı şehitlerin ve gazilerle ilgili bir konuşma yaptı. 
 
Konuşmaların  ardından, okulun halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi yaptı. Sınıf temsilcilerine flamalarının verilmesinin ardından en genç Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi olan Taha Çolak öğrenci konuştu. Törenin sonunda 9.sınıf öğrencileri ayağa kalkarak öğrenci sözünü söyledi. Daha sonra üst sınıf öğrencileri Kuleli Marşı'nı hep birlikte okudu.

DHA