"Kullandıkları dile dikkat etmeliler"

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, ülkeyi yöneten sorumluluk sahibi kişilerin kullandıkları siyaset diline dikkat etmesi gerektiğini söyledi

Kullandıkları dile dikkat etmeliler
19 Ocak 2014 Pazar 23:07 tarihinde eklendi.

İl Başkanı Bağcı, iktidar partisinin, gün geçtikçe itici söylemleriyle toplumu kutuplaştırdığını savundu. 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Manavgat'ta parti binasında partililerle bir araya gelen Bağcı, ülke ve Antalya gündemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkçe Olimpiyatları'nda eğitim gönüllülerini övmek için sıraya girenlerin bugün itici, karalayıcı, ağzına geleni söyleme ve gönül yıkıcı söz söylemesini kınadıklarını belirten Bağcı, bu tür siyaset yapma devrinin 21'nci yüzyıl dünyasında kapandığını kaydetti. Bağcı, Türkçe Olimpiyatları'nda Afrikalı çocuklarla şarkı söyleme ve çocukları kucaklarını alarak sevgi gösterisinde bulunanların, bugün söyledikleri sözler karşısında şaşkınlık yaşadıklarını, bunun siyasetteki adının 'zamanın ruhunu okumamaya bağlı çağın gerisine itilme' olduğunu ifade etti.

Anadolu insanının güzelliğini dünyanın dört bir yanına açtıkları Türk okulları vesilesiyle duyurduğunu anlatan Bağcı, ay yıldızlı bayrağımızı ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ismi ve Gençliğe Hitabesi'ni dünya çocuklarına öğreten eğitim gönüllülerine çirkin söz söyleme değil, bu milletin minnet borcu olduğunu kaydetti.

Hali hazırda büyükelçiliğin bulunmadığı Afrika ülkelerinde Türkiye'nin ismini Türk okullarının duyurduğunun altını çizen Bağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasetçiler ilkeli olmak zorunda. Kullandıkları dil gönül yaralayıcı olmamalı. Ülkemizde maalesef çapulcular sözüyle başlayan siyasetteki seviye düşüşü günümüzde ağza alınmayacak çirkin sözlerle varlığını sürdürüyor. Bu çok acı bir durum. Özellikle ülke yönetiminde söz sahibi olanlar kullandıkları dile çok dikkat etmeli.

Atalarımız hep 'dil yarası geçer de, gönül yarası geçmez' der. Siyaset gönül yıkma ve birilerini karalama yapma sanatı değildir. Onun için BBP olarak hep ilkeli siyaset diyoruz. Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ilkeli siyaset yapmada hep öncü olmuştu. Dün dünyanın dört bir yanında gelen dünya çocuklarıyla şarkı söyleyenlerin bugün eğitim gönüllülerine çirkin ifadelerin bulunmasını kınıyoruz. Siyasetin seviyesini düşürmeyelim."

30 Mart mahalli seçimlerinin 2015 seçimlerinin belirleyicisi olacağı için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Bağcı, 'Şimdi Büyük Birlik Zamanı' diyerek hedeflerinin 70 gün sonra yapılacak seçimlerde başarı ile çıkarak genel seçimlerde TBMM'de temsil edilmek olduğunu kaydetti. İktidarın son seçimler sonrası halktan aldığı yetkiyi halk namına kullanmamaya başladığını iddia eden Bağcı, seçmenin, ülke yönetiminde böbürlenenlere 30 Mart'ta sandıkta en iyi cevabı vereceğini söyledi.

Bağcı, Antalya ve 19 ilçesinde mahalli seçimlere sıkı bir şekilde hazırlandıklarını, belediye başkanı adaylarının hepsini önümüzdeki günlerde yapacakları tanıtım toplantısıyla kamuoyuna deklare edeceklerini sözlerine ekledi.


CİHAN