"Kürtleri birbirinden ayıracak sınırı tanımayacağız"

BDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak, Uludere ilçesinde Roboski köyünü ziyaret etti.

Kürtleri birbirinden ayıracak sınırı tanımayacağız
16 Ocak 2014 Perşembe 17:55 tarihinde eklendi.

Roboskililerin eylemine yapılan müdahale sonucu iki kişinin yaralanmasına tepki gösteren Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Biz buradan devleti uyarıyoruz, bu zamandan sonra Kürtleri bölecek Kürtleri birbirinden ayıracak hiçbir sınır tanımayacağız." dedi. Sarıyıldız,"Hükümet kendisine yönelik en ufak bir operasyona karşı onlarca yüzlerce emniyet ve mülkü amiri görevden alabiliyor. Ama Kürdistan'ın orta yerinde 34 insan öldürülüyor. Akabinde takipsizlik kararı verilebiliyor. Hükümet niye kılını kıpırdatmıyor?" diye sordu.

Şırnak BDP il binası önünde açıklamayı yapan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, şöyle konuştu: "Dün tekrar Roboski’de bir katliam girişimi yapıldığini iddia eden Sarıyıldız, "Bundan sonra tek bir insanın yaralanması veya ölmesi halinde bu halkın öfkesinin önünde hiçbir set duramayacaktır. Süreç diye bir şey kalmayacaktır. İki gün önce Şırnak Valisi ile bir görüşme yaptık. Bu durumun farkındaydık.

Yapılanların oradaki çalışmaların risklerinin farkındaydık. Oradaki güvenlik yolunu yapılması halinde bilhassa bu aralar Roboski'de askeri mahkemenin takipsizlik kararının verildiği günün hemen akabinde tekrar böyle bir inşaata başlanması açıkçası ciddi bir provokasyondur. Biz buradan devleti uyarıyoruz, bu zamandan sonra Kürtleri bölecek Kürtleri birbirinden ayıracak hiçbir sınır tanımayacağız. Roboski halkı tanımayacaktır. Roboski halkının acısını tanımayan bu devleti halk tanımayacaktır.

Bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Roboski bu saatten sonra bu halkın temel hassasiyetidir. Bu saatten sonra oraya Çin Seddi kurulsa dahi Kürt halkı nazarında hiçbir anlamı kalmayacaktır. Hükümet kendisine yönelik en ufak bir operasyonu en ufak bir yargısal ya da başka türlü girişime karşı onlarca yüzlerce emniyet ve mülkü amiri görevden alabiliyor. Ama burada Kürdistan'ın orta yerinde 34 insan öldürülüyor. Akabinde takipsizlik kararı verilebiliyor. Hükümet niye kılını kıpırdatmıyor?"


CİHAN