Kütahya'da temeli su alan bina çöktü

Kütahya'da temeli su alan iki apartmanda göçme meydana geldi. Göçen her iki bina boşaltılarak mühürlendi.

12 Mart 2013 Salı 23:26 tarihinde eklendi.

 

Gaybiefendi Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi ile Delil sokağın kesiştiği noktada inşaat için temel kazımının tamamlanmasının ardından yağmur yağışları nedeniyle inşaat yapımına ara verildi. Temeli atılan inşaatın solunda bulunan iki binada göçme meydana geldi. 
 
İki çocuğu ile birlikte kendilerini dışarıya atan Fatma Başol, göçük altında kalmaktan son anda kurtuldu. Başol ve iki çocuğu komşuları tarafından bir eve götürülürken durum polis ve belediye'ye bildirildi.
 
İhbarı alan polis durumu Kütahya Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Müdürlüğü, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş ve Çinigaz Doğalgaz ekiplerine bildirerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağladı. Kütahya Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü, Başol ve Cafer Sağ'ın evlerini mühürledi.
 
Öte yandan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi olay yerine gelerek İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık'tan bilgi aldı. Çiftçi, gün ağarması ile birlikte teknik ekiplerin incelemelerde bulunacağını belirtti.
 
Oturdukları evin temelinden 15 gündür su aldığını, Kütahya Belediyesi'ne defalarca müracaat ettiklerini ve kimsenin bugüne kadar kendileri ile ilgilenmediğini öne süren Cafer Sağ (46) ise tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Bana telefon ettiler de geldim. Şuan yengemlere gideceğiz sonrası yok. Mağduriyetimiz en kısa zamanda giderilirse geri geleceğiz. Asıl göçük olan yer yan komşularımız. Üç kişilerdi, birisi canını zor kurtarmış. Komşulardan biri neredeyse göcük altında kalıyormuş. Bu büyük bir ihmal. Belediye Başkanı'na annem iki sefer gitti.

Ben Beyaz Masa'ya 5 sefer telefon ettim. Komşum Mehmet Bey Bayındırlık İl Müdürlüğüne kadar burayla ilgili dilkeçe verdi. Bir Allah'ın kulu gelipte bu adam burayı neden kazıyor, önlem aldı mı, almadı mı diye ilgilenmedi. Evimin temeli 15 gündür su alıyor. 50 sefer dedim burası su alıyor. Müteahitin yaptığı işlerden dolayı mağdur oluyoruz. Herkes fotoğraf çekip masal anlatıyor. Baştan önlem alacaksın. Altında kalınca ne olacaktı? 40 yaşında yengemiz. Onlar şans eseri kurtulmuş. Ben de gidiyorum nereye gideceğim. Beni misafirhaneye götüreceklermiş. Sen önce benim mağduriyetimi gider."
 
Polis tarafında karakola götürülen Fatma Başol ve Cafer Sağ, evlerinde meydana gelen göçük nedeniyle sorumlu tuttukları müteahit firma sahibi Ahmet Ç.'den şikayetçi olduğu öğrenildi.

CİHAN