Kuyumcu soygununda 4 şüpheli tutuklandı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, geçen 26 Ağustos'ta 2 kişinin öldürüldüğü, 4 kişinin de yaralandığı kuyumcu soygunuyla ilgili 4 şüphelinin tutuklandığını, 3 kişinin arandığını açıkladı.

Kuyumcu soygununda 4 şüpheli tutuklandı
03 Eylül 2013 Salı 18:56 tarihinde eklendi, 2.106 kez okundu.
Vali Coş, merkez Seyhan ilçesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki Baygın Kuyumculuk'u pompalı tüfekle basıp, 4 kilo 500 gram altını gasp ettikleri sırada yan binadaki kuaför 46 yaşındaki Alican Aytaç ile oğlu 16 yaşındaki Mahir Aytaç'ı öldüren, 4 kişiyi de yaralayan soyguncuların yakalanmasıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Olayın faili olarak 7 kişinin saptandığını belirten Vali Coş, soygunu planlayan Kemal Tekin, cinayetleri işleyen Abdullah Arslan ile silahları temin eden Nazım Akipa ile soygunda kullanılan otomobili kiralayan Şükrü Akad'ın yakalandığını, bu şüphelilerin sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandıklarını bildirdi. Vali Coş, diğer şüpheliler Ferman Akipa, Özgür Yıldız ile Rojhat Altan'ın yakalanmasına çalışıldığını kaydetti.
 
POLİS PLAKADAN ÇÖZDÜ
 
Kanlı soygunun ardından harekete geçen polis, olayda kullanılan otomobili, olay yerine 8.6 kilometre uzaklıkta yakılmış olarak buldu. Plakasından otomobilin kiralık olduğunu saptayan polis, kiralama şirketine ulaştı. Şirket kayıtlarından ve işyerinin çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerinden, otomobili Şükrü Akad'ın kiraladığı belirlendi.
 
KAMERA KAYITLARINA ULAŞILDI
 
Asayiş ve İstihbarat şubelerinde görevli polislerden oluşturulan özel ekip, çok yönlü araştırmaya başladı. Bir grup polis olayın meydana geldiği bölgedeki işyerlerine ait güvenlik kamera kayıtlarını incelerken, diğer grup polisler de soyguncuların kimliklerini araştırmayı sürdürdü.

Ekiplerin çalışmaları kısa sürede sonuç verdi. Soyguna katılan zanlıların bir kafeteryada tartışma görüntüleri ele geçirildi. Otomobili kiralayan Şükrü Akad gözaltına alındı. Akad, sorgusunda soygunu Abdullah Aslan ve Kemal Tekin'in planladığını söyledi. Akad'ın ifadeleri ve ele geçirilen güvenlik kamerası kayıtlarının çözümünü yapan polis, soygunda Kemal Tekin, Özgür Yıldız ve Abdullah Aslan'ın yer aldığını belirledi. Soyguncuların kaçmak için kullandığı otomobili ise Ferman Akipa'nın kullandığını saptadı.
 
KANLI PARAYI ALMAMIŞ
 
Kemal Tekin, olaydan 2 gün sonra Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınıra sıfır noktasında yakalandı. Adana'ya getirilen Kemal Tekin yapılan sorgusunda, soygunu en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Planlarında baba ile oğlu öldürmek olmadığını ileri süren Kemal Tekin, "Soygun teklifini Abdullah Aslan yaptı. Benim de aklıma yattı. Otomobili kiralamak için Şükrü Akad'ın ehliyetini kullandık. Ama önce Şükrü karakola gidip, ehliyeti için kayıp başvurusunda bulundu. Sonra Şükrü Akad ile Abdullah Aslan otomobil kiraladı. Silahları Ferman Akipa buldu, o da ağabeyi Nazım'dan almış. Plan yaparken Özgür Yıldız da vardı, ama soyguna katılmadı. Abdullah da bir tüfek getirdi.

Kuyumcuya ben önce girdim. Abdullah ise dışarıda çevre güvenliği için bekledi. Altınları topladık, sonra da çıktık. Abdullah 2 kişiyi vurmuş, benim sonradan haberim oldu. Altınları tarttık, 1 kilo 660 gram geldi. Ben payıma düşeni kanlı olduğunu söyleyerek almadım. Abdullah sattıktan sonra bana payımı gönderecekti" diye ifade verdi.
 
OPERASYONLA YAKALANDI
 
Kemal Tekin'in itirafları üzerine harekete geçen polis, zanlıların saklandığı Barbaros ve Gülbahçe mahallerindeki iki adrese baskın düzenledi. Özel Harekat, Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şubesi'nden de ekiplerin desteği ile girilen evlerde Abdullah Aslan yakalandı.

Baskından kısa süre önce evden otomobille ayrıldığı anlaşılan Nazım Akipa ise Obalar Caddesi üzerinde gözaltına alındı. Yapılan aramada, Abdullah Aslan'ın soygunda kullandığı tüfek, 350 gram altın ve paralar 'Baygın Kuyumculuk'a ait torba içerisinde ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar Kemal Tekin, Şükrü Akad, Abdullah Aslan ve Nazım Akipa tutuklandı.
 
Polis, soyguna karıştığı iddia edilen Ferman Akipa, Rojhat Altan ve Özgür Yıldız'ın yakalanmasına çalışıyor.

DHA