Kuyumcu soygununda çalınan altınlar bulundu

Sancaktepe’deki bir kuyumcuda yan taraftaki iş yerinden tünel kazılarak gerçekleştirilen kasa hırsızlığında çalınan altınlardan bir kısmı bulundu.

Kuyumcu soygununda çalınan altınlar bulundu
09 Ocak 2013 Çarşamba 15:13 tarihinde eklendi.

 

Adliyeye sevk edilen ve tutuklanıp cezaevine gönderilen 6 kişi arasında yer alan eski kuyumcu Avadis T.’nin bozdurulması için verdiği altınlarla ilgili işlemler güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. 
 
Sancaktepe’de 30 Aralık 2012’de tünel kazılarak gerçekleştirilen kuyumcu soygununu soruşturan polis, hırsızlık şüphelilerini Bostancı’daki bir parkta mangal partisinde gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanıp cezaevine gönderildi. Çalıntı altınların izini süren polis, 2006 yılında mesleği bırakan eski kuyumcu Avadis T.’nin Kapalıçarşı’daki bağlantılarına odaklandı. 
 
Altınların eritildiği atölyelerde Avadis T. adına yürütülen siparişleri takip eden polis, çok sayıda Avadis adında kuyumcu olması sebebiyle zor anlar yaşadı. Avadis T.’nin izini bulan polis, 7 plaka halindeki takoz (ayarı belli olmayan) tabir edilen 5 kilo 700 gram altının şüpheli tarafından işlem yaptırılmak üzere bir atölyeye teslim edildiğini belirledi. İşleri olduğunu belirterek atölyeden ayrılan Avadis T.’nin, atölyedekilere, “Sen çırağını dövizciye gönder. Ayarı gelinceye kadar 7 parça takoz için bir rakam versinler. Eksiği fazlasını sonra hesaplaşırız.” dediği belirlendi. Avadis T.’nin bu süreçte 2 parça takoz altını da bir başka atölyeye teslim ettiği ve 165 bin lira aldığı tespit edildi. 
 
Döviz bürosunun güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, altınları bozdurmaya getiren çırağın gelişi, altınları teslim etmesi, parayı alması görüntülerine ulaştı. Atölyedekilerin, “Avadis T. işi olduğu için döviz bürosuna gidemeyeceğini söylemişti. Parayı teslim almak için çırakla buluştu ve parasını aldıktan sonra ayrıldı.” şeklindeki ifadeleri üzerine polis bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını da incelemeye aldı. Altınları bozdurup parasını alan çırağın Avadis T. ile birlikte görüntülerine ulaştı.
 
Çalıntı altınların büyük bir kısmının Avadis T. tarafından bozdurulup satıldığını belirleyen polis, kayıp altınların izini sürmeye devam ediyor.

CİHAN