Kuzey Irak, Barzani’yi izledi

Kuzey Irak’ta halk, Barzani’nin Diyarbakır ziyaretini heyecanla izledi

Kuzey Irak, Barzaniyi izledi
16 Kasım 2013 Cumartesi 18:16 tarihinde eklendi.


Kuzey Irak’ta halk bugün 21 yıl aradan sonra Diyarbakır’ı ziyaret eden Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’deydi. Yerel televizyonların canlı verdiği Diyarbakır programı, başta kahvehanelerde olmak üzere bölge insanı tarafından heyecanla izlendi.

Diyarbakır’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mesut Barzani arasında gerçekleşen sıcak diyaloğu Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine değerlendiren, Erbilliler bu tarihi günün bölge ile Türkiye arasındaki ilişkilerde milat olmasını diledi.

Sherwan Abdullhaliq adlı Erbil’li ,”Görüşmeler kesinlikle iki tarafın da yararına olacak. Ama Türkiye ile sıcak diyalog kurmamız en çok bize yarayacak diyebilirim. Bizim Türkiye’ye daha çok ihtiyacımız var. Giz dünya ile daha yeni ekonomik ve siyasi entegre içindeyiz. Bu açıdan Türkiye bizim için çok değerli.” dedi.

Mesut Barzani’nin bölge üzerinde önemli bir ağrılığının olduğunu dile getiren Ari Nanakali ise, bugünü tarihi bir dönüm notası olduğunu kaydetti. Barzani’nin Diyarbakır ziyaretinin Türkiye’de yaşayan Kürtler açısında da önem arz ettiğini ifade eden Nanakali,” Barzani’nin Başbakan Erdoğan ile Diyarbakır’da yaptığı sıcak görüşme, bölgemiz ile Türkiye arasındaki ilişkilere çok olumlu yansıyacak. Kardeşliğimiz bu ziyaretle daha da pekişecek.” ifadesini kullandı.

ERBİL KALESİ'NDE SEVİNÇ GÖSTERİSİ

Bu arada Erbil Kalesi civarında toplanan bir grup, Barzani’nin Diyarbakır ziyaretine destek gösterisi yaptı. Bölgesel Kürt bayrağı ve Barzani'nin posterleriyle gösteri yapan kalabalık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Barzani için ölmeye bile hazır olduğunu söyleyen Emine isimli yaşlı kadın Türkiye’yi de çok sevdiklerini aktardı. Aynı şekilde destek gösterisine katılan Ahmed Mustafa isimli şahıs da Diyarbakır’da yaşanan sıcak atmosferin her zaman devam etmesi temennisinde bulundu.

Çoman Osman isimli genç ise Barzani’nin Diyarbakır ziyaretini önemsediği için gösteriye katıldığını ifade etti.

KERKÜK'TEN DESTEK

Öte yandan Kerkük’te de halk Barzani’nin Diyarbakır ziyaretini heyecanla takip etti. Başta kahvehaneler olmak üzere bir araya gelen Kerküklüler Diyarbakır’da oluşan tablodan duygulandıklarını ifade etti. Dervis Kerim ise isimli Kerkük sakini,” İnşallah bu dostluk her zaman devam eder. Heyecanla izliyoruz.” şeklinde konuştu.


CİHAN