Laleler çiçek açtı

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin otomobillerin, otobüslerin egzoz dumanı altındaki kavşak ve refüjlerde 1.5 milyon mevsimlik çiçekle yaptığı peyzaj çalışmasında güneşi erken gören laleler çiçek açtı

Laleler çiçek açtı
05 Mart 2013 Salı 10:44 tarihinde eklendi.

 

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin otomobillerin, otobüslerin egzoz dumanı altındaki kavşak ve refüjlerde 1.5 milyon mevsimlik çiçekle yaptığı peyzaj çalışmasında güneşi erken gören laleler çiçek açtı. Kent caddeleri, beyazdan mora rengarenk oldu.
 
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, kış sezonunda kavşak ve refüj peyzaj düzenlemesinde 10 türde çiçek ve bitki kullandı. Otomobillerin, otobüsten minibüse toplu taşıma araçlarının egzoz dumanı altında boğulan alanlarda yapılan düzenlemede, menekşe, bellis, alisyum, şebboy, kalendüla, lahana ve aslanağzı gibi çiçekler kullanıldı. 1.5 milyon mevsimlik çiçek ve 1 milyon kalıcı bitkinin kullanıldığı bu çalışmalarda lale, sümbül, nergis, ters lale ve düğün çiçeğinden oluşan bu soğanlı bitkiler de yoğun olarak yer aldı.
 
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Özge Dora, erken dönem çiçeklendirme çalışmasında özellikle lale gibi soğanlı bitkilerin Şubat 15'ten itibaren çiçeklenmeye başladığını söyledi. Daire Başkanı Dora, bu yıl farklı olarak iki tür lale denediklerini ve lale gruplarına sümbülle tipi bitkileri de ekleyerek peyzaj düzenlemesini daha da renkli kılmayı amaçladıklarını kaydetti.