Laz Ziya Adli Tıp'a sevk edilecek

ABD'den Türkiye'ye turist olarak gelen Sarai Sierra'yı cinsel saldırı sonucu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ziya Tasalı'nın, cezai ehliyeti konusunda rapor hazırlanması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi.

Laz Ziya Adli Tıpa sevk edilecek
16 Ocak 2014 Perşembe 17:25 tarihinde eklendi.

Önceki duruşmada Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Tasalı hakkında mahkemeye ulaşan raporda olay zamanında ve halen cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilmişti.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ABD'li turist Sarai Sierra'nın öldürülmesine ilişkin cinayet davasına tutuklu sanık Ziya Tasalı ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, önceki oturumda alınan ara karar gereği sanık Ziya Tasalı'nın Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini hatırlattı. Yapılan muayene sonucu hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını belirten Başkan Güngören, Tasalı hakkında cinayet işlendiği zaman ve halen cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini açıkladı.

Öldürülen Sarai Sierra'nın annesi Bexaida Jimenes'in avukatı Ceren Şarman, celse arasında Sierra'nın Adli Tıp raporuyla ilgili olarak mahkemeye yazılı beyanlarını içerir dilekçe sunduklarını belirterek bu dilekçelerini özetlemek istediğini söyledi. Rapordaki bulgulara göre cinsel saldırı suçunun işlendiğini ve suçun tamamlandığını belirten Şarman, mahkemeye ulaşan son rapora göre de Tasalı'nın olay zamanında cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini söyledi. Avukat Şarman, dilekçede sıraladığı gerekçeler çerçevesinde sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek iddianamede belirtilen maddeler doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Tasalı'nın avukatları Merve Gürkan ile Sinan Kamil Küçükoğlu da Tasalı'nın cezai durumuna ilişkin Bakırköy'den gelen raporu inceleyip beyanda bulunmak için süre istediklerini söyledi.

Duruşma sonunda sanık Ziya Tasalı hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gönderilen raporu yeterli görmeyen mahkeme heyeti, Tasalı'nın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan 'Suç tarihi itibariyle ve halen işlediği iddia edilen suçlara ilişkin sanıkta herhangi bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunup bulunmadığına ilişkin rapor' hazırlamasının istenmesine hükmetti.

Sanık Ziya Tasalı'nın tutukluluk halinin de devamına karar verilen duruşma, Adli Tıp Kurumu raporunun hazırlanması için gereken süre de gözönünde bulundurularak 11 Nisan 2014 tarihine ertelendi. CİHAN


CİHAN