Linçten polis kurtardı

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde madde bağımlısı oldukları iddia edilen 26 yaşındaki İbrahim K., tartışma sonunda 30 yaşındaki Fevzi Çakmak'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alındı.

Linçten polis kurtardı
13 Nisan 2013 Cumartesi 14:55 tarihinde eklendi, 1.465 kez okundu.

 

Belediyenin yakınındaki iş hanında, dün saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, İbrahim K. ile Fevzi Çakmak, eskiden kahve olan birinci kattaki boş bir dükkanın önünde buluştu. Bir süre sonra çıkan tartışmada İbrahim K., Fevzi Çakmak'ı boğazından ve karnından bıçaklayarak öldürdü. Cesedi de dükkanın iç kısmına taşıdı.
 
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri cesetle karşılaştı. Görgü tanıkları ve mobese görüntülerine kontrol eden Kazan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaydan yaklaşık 1 saat sonra şüpheli İbrahim K.'yı, kıyafetlerini değiştirmek için gittiği evinden çıkarken gözaltına aldı.
 
Soruşturmada cinayette kullanılan bıçak da İbrahim K.'nın evinin yakınındaki boş arsada toprağa gömülü olarak bulundu. Savcılığın incelemesinin ardından Fevzi Çakmak'ın cesedi de otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Boğazı kesilerek öldürülen Fevzi Çakmak'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çamlıdere'nın Dağgüzören köyünde toprağa verileceği belirtildi.
 
ÜÇÜNCÜ ŞÜPHELİ OLAY YERİNDE YAKALANDI
 
Mobese kayıtlarında cinayet sırasında olay yerinde bulunduğu tesbit edilen Seyit Ali D. ise savcılık tarafından ceset üzerinde inceleme yaptığı sırada olay yerinde geldi. Seyit Ali D., toplanan kalabalığa dağılmaları için müdahale edip küfür etmesi üzerine, kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Ankara Numune Hastanesi'nde tedavisinin ardından gözaltına alınan Seyit Ali D.'nin sorgusunun sürdüğü belirtildi. Şüpheli Seyit Ali D.'nin çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu, 18 yıl cezaevinde kalıp, 5 ay önce çıktığı öğrenildi.
Eşinden boşanmış ve bir kızı olduğu öğrenilen cinayet zanlısı İbrahim K.'nın ise hırsızlık, uyuşturucu, tehdit ve adam yaralama suçlarından kaydının bulunduğu belirlendi. İbrahim K., sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

DHA