LYS süresince gürültü olmayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) sorunsuz geçmesi için tüm önlemleri aldı.

LYS süresince gürültü olmayacak
13 Haziran 2013 Perşembe 13:17 tarihinde eklendi.

Öğrencileri sınav süresince ücretsiz taşıyacak olan Büyükşehir, sınav boyunca gürültü olmaması için de çalışmaları durduracak.

Bu haftasonu yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek olan öğrenciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak. Sınava katılacaklar ve YGS görevlileri, sınav giriş ya da görevli belgelerini göstermek suretiyle belediye otobüslerinden 07.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz faydalanabilecek. Büyükşehir Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ise ‘Sınav var, klakson çalmayınız’ şeklindeki tabelaları okullara yakın bölgelere yerleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 15 Haziran Cumartesi ve 16 Haziran Pazar günleri yapılacak olan LYS kapsamında öğrencilere ve sınavda görevli öğretmenlere herhangi bir ücret vermeden ulaşım imkânı sağlanacağı bildirildi. Yapılan açıklamada sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar dilenirken bu sınavın hayatın sonu olmadığı vurgulandı.

Büyükşehir olarak öğrencilere ulaşımda kolaylık sağlandığı belirtilen açıklamada ayrıca araç sürücülerinin sınav süresince klakson çalmalarının ya da herhangi bir gürültü yapmanın yasaklandığı kaydedildi. Açıklamada Büyükşehir’e bağlı İSU, Fen İşleri, Park Bahçeler gibi birimlerin sınav boyunca çalışma yapmayacağı da belirtildi. Aynı şekilde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumların da sınav boyunca çalışma yapmayacakları ifade edildi.


CİHAN