LYS Türkiye şampiyonlarına İzmir Valisi'nden altın

İzmir Valisi Mustafa Toprak, LYS'de Türkiye sıralamasında ilk 10’a giren yedi öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

LYS Türkiye şampiyonlarına İzmir Valisinden altın
18 Temmuz 2013 Perşembe 12:43 tarihinde eklendi.

Aileleri ve okul yöneticileriyle birlikte valiliğe giden şampiyonlar, burada bir süre sohbet etti. İlk 10’a yedi öğrencinin girmesinin İzmir adına iftihar kaynağı olduğunu belirten Vali Toprak ailelerine, okul ve dershane yöneticilerine teşekkür etti. Son yıllarda elde edilen başarılarla İzmir’in eğitimdeki çıtasının ilk 10’lara geldiğini söyleyen Toprak, bunda en büyük payın okul, aile ve öğrenci üçgeninden geçtiğini anlattı.

İzmir genelinde 670 bin öğrenci bulunduğunu, bunların 190 bininin ortaokul ve lise düzeyinde olduğunu belirten Vali Mustafa Toprak, ayrıca 2 bin okul bulunduğunu ve bin 650 dersliğin de yapım aşamasında olduğunu kaydetti. Teknik anlamda altyapı eksikliklerini giderdiklerini, özveri ve disiplinli çalışma ile başarının geldiğini belirten Toprak, “Sevgili öğrenciler, inandınız, başardınız ve hedefi yakaladınız. Ülkemizin, İzmirimiz'in, ailelerinizin iftiharı oldunuz. Tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz. Bu başarılarınızın bütün öğrencilerimize de örnek olmasını diliyoruz, çünkü bu durumu ben rol model olarak algılıyorum. Başarıyı yakalamak, disiplinli davranmak, sonucu yakalamak, güvenmek önemli unsurlardır. Dolayısıyla bunların tümünün toplanmasını sizlerin şahsında görmek. rol model olarak da önemli ölçüde sizleri de ortaya çıkarıyor. Onun için tebrik ve teşekkürlerimi, İzmir ve İzmir halkı adına, ülkemiz adına sunmak istiyorum.“ dedi.

'BAŞARINIZDA AİLELERİNİZİN PAYI YÜKSEK'

Öğrencilerin elde ettikleri başarıda önce ailelerinin, sonra okul ve dershane yönetimlerinin önemli katkıları bulunduğunu belirten Vali Toprak, “Sizleri yetiştiren ailelerinize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, çünkü sizler disiplinli çalıştınız, başarılı oldunuz. O başarının altında öncelikle sizi yetiştiren, değer veren, emek veren ailelerinizin katkısı çok büyük. Onun için ailelerinizi tebrik etmek istiyorum. Aile bireyleriyle birlikte sizleri yetiştiren ve bugüne getiren okullarınıza, okul müdürlüklerinize ve öğretmenlerinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hem aile hem okullarımız hem de sizin bu konudaki başarınız birlikte ortaya çıktı. Bir de dershanelere gittiniz, oradan da takviye, güzellikler ve değerler aldınız. Onun için hepinizin dershanelerini de, dershane öğretmenlerini de tebrik etmek istiyorum. Bu başarılar. ülkemizi belli bir noktaya getirecektir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra toplu fotoğraf çekimi ve altın takdimine geçildi. Vali Toprak öğrenci, aileleri ve okul yöneticileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

2013 LYS'DE İLK 10’A GİREN İZMİRLİ ÖĞRENCİLER

Fatih Aslan
Mert Mestanoğlu
Doruk Çetin
Nuran Bulut
Yunus Yasir Çalışkan
Ali Batuhan Sevinç
Ahmet Furkan Özkalay CİHAN


CİHAN