Mahkemeyi kazanınca iftar verdi

Tokat’ta yaşayan Duran Aydın (63) eşini isteğe bağlı Bağ-Kur sigortasına kaydettirip düzenli olarak prim ödemesini yaptı.

02 Ağustos 2013 Cuma 23:42 tarihinde eklendi.

Prim ödemesi bittikten sonra Aydın'ın eşi Bağ-Kur'dan emekli oldu. Bir müddet sonra Esnaf Odalarında yaşanan bazı olumsuz olaylar sonucunda Aydın'ın eşinin aldığı maaş kesildi. Eşine verilen maaşın kesilmesi üzerine mağdur olan Duran Aydın, bu durumu mahkemeye intikal ettirerek yaklaşık 10 yıl süren hukuk mücadelesinden kazanan taraf oldu. Aydın, bu sevincini ikamet ettiği Mehmet Paşa mahallesinde sokağa kurduğu ve tüm mahalleliyi davet ettiği iftar sofrası ile paylaştı.

Yaşanan süreç ile ilgili açıklamada bulunan Duran Aydın, "Esnaf odasında ortaya çıkan sıkıntı bizi çok mağdur etti. Bizim psikolojimiz bozuldu. 10 yıldır mahkeme mahkeme dolaşıp durduk. Bu konuda mağdur olan tek ben değilim benim gibi birçok insan var. Devlet büyüklerimden rica ediyorum, benim gibi mağdur durumda olan insanlara yardımcı olsunlar, bu insanları daha fazla mağdur etmesinler.

Adam gibi müfettişler görevlendirsinler. Biz çok mağdur olduk ama Allah’a şükür sonunda kazanan taraf olduk. Dava sürerken eşimle konuştuk inşallah kazanırsak bu sevincimizi çevremizde bulunan insanlarla paylaşalım dedik. Çok şükür dava bitti karar onaylandı, paramızı aldık. Bunun şükür ifadesi olarak bu mübarek günde Müslüman kardeşlerimize iftar yemeği ikram ediyoruz. Rabbime binlerce şükürler olsun ki haklı olduğumuz ortaya çıktı." dedi.

İftar öncesi Kur’an okunarak ilahiler söylendi. Okunan ezanla birlikte iftarını açan mahalleli, daha fazla dostluk kurulması temennisinde bulundu.


CİHAN