Mamak’ta kına geceli sergi

Ankara’nın Mamak ilçesindeki Nene Hatun Aile Merkezi’nin düzenlediği organizasyonda yaklaşık 300 kursiyer emeklerini sergiledi

Mamakta kına geceli sergi
27 Haziran 2013 Perşembe 11:11 tarihinde eklendi.

Ankara’nın Mamak ilçesindeki Nene Hatun Aile Merkezi’nin düzenlediği organizasyonda yaklaşık 300 kursiyer emeklerini sergiledi. Yıl boyunca üretilen el emeği göz nuru ürünlerini kına gecesi çalışmasıyla sunuma çıkaran kursiyerler takı tasarım, alüminyum rolyef, kurdele nakış işi, sim sırma ve tel kırma ürünlerini beğeniye sundu.

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan kına gecesi oyunuyla birlikte gelin kızın kınası yakıldı, sandıkları açıldı. Sandıklardan çıkan ürünler minderler üzerinde sergiye gelenlere sunuldu. Aile merkezlerinin yıl boyunca yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Aile merkezlerimizde onlarca ayrı kursta yüzlerce Mamaklı kadına hizmet veriyoruz. Tamamlanan eğitim öğretim yılının ardından aile merkezleri yıl içerisinde ürettiklerini sergilemeye başladı. Aile merkezlerinde verilen kurslar yaz döneminde de devam edecek.” dedi.

MİSAFİRLERDEN TAM NOT

İzleyicilerden tam not alan yıl sonu sergisi için Mamaklı kadınlar, “Biz buraya misafir olarak katıldık. Hem çok eğlendik hem de arkadaşlarımızın yaptıkları çeyizlikleri, ürünleri gördük. Bundan sonra düzenlenen kurslara biz de katılacağız.” dedi. Kına gecesi sergisinde Mamaklı kadınlar aynı zamanda eğlendi.


CİHAN