Manisa'da deprem tatbikatı

Manisa’da Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Afet Acil Müdahale Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, ortaklaşa deprem tatbikatı düzenledi.

Manisada deprem tatbikatı
29 Mart 2013 Cuma 14:29 tarihinde eklendi.

 

Muradiye'de eski Tekel depolarının bulunduğu alanda yapılan tatbikatta, bir depremden sonra yapılacaklar uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikatı Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, AFAD Müdürü Bekir Şen ve bazı daire müdürleri de seyretti. Tatbikattan önce Vali Daşöz ve beraberindekiler, bir depremden sonra kurulacak acil müdahale üniteleri, doğum merkezi ve ameliyathaneleri gezdi. Çadır hastaneler ve ekipmanlar hakkında bilgi alan Daşöz, bir deprem durumunda bütün birimlerin koordineli hareket etmesi gerektiği uyarısında bulundu.
 
Çadır hastanelerdeki incelemenin ardından tatbikat başladı. Depremde enkaz altında kalan bir yaralının kurtarılması senaryosu uygulandı. Önce AFAD ekipleri, duvarı delerek yaralıya ulaştı. Ardından UMKE ekipleri, olay yerinde yaralının durumunu kontrol ederek gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra enkaz altından çıkararak acil müdahale ünitesine kaldırdı.
 
Tatbikatın ardından konuşan Vali Daşöz, afetlerde birçok yerde yıkımlar söz konusu olduğunu ve çok sayıda yaralının kurtarılması gerektiğini vurgulayarak, “Takip edilmesi gereken sağlık müdahaleleri yapılıyor. Bunun küçük bir örneğini mantık dahilinde gördük. Türkiye'nin her tarafında görev yapmak üzere UMKE de çalışmalarını sürdürüyor. Bu tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.” dedi.

CİHAN