Mardin'de kan davalı aileler barıştı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde akraba iki aile arasında 2 yıl önce başlayan kan davası, barış ile sonuçlandı.

Mardinde kan davalı aileler barıştı
07 Haziran 2013 Cuma 20:41 tarihinde eklendi.

Barışan ailelerin bir araya geldiği yemeğe Mardin Valisi Ahmet Cengiz’in yanı sıra daire amirleri, kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, insanın etrafına sevgi, kardeşlik ve barış saçması gerektiğini dile getirdi. Cengiz, dünya için insanların birbirlerini kırmasına gerek olmadığını vurguladı. İnsanların barış içinde yaşaması için devlet olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını aktaran Cengiz: ”Yakınlarımıza sahip çıkacağız. Etrafımıza husumet, düşmanlık değil sevgi, kardeşlik, barış saçacağız. Biz karşımızdakine kötülük değil, iyilik yapacağız. En önemlisi tüm kötülüklerin başı olan dedikodu hastalığını bir kenara bırakıp birbirimize sevgiyle saygıyla hoşgörüyle yaklaşacağız." şeklinde konuştu.

Asıl yiğitliğin barışmak olduğunu misallerle anlatan Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, yaşanan bu tür olumsuzlukların bir an önce bitmesini temenni etti.

Katılımcılar, ailelerin barışması için aracı olan Mehmet Said Kılıç, Said Demirkaya, Mehmet Kahraman, Abdurrahman Bulut ve Cengiz Demirkaya’ya teşekkürlerini sundu. Aileler daha sonra bir arada yemek yedi.


CİHAN