Marmara'ya yağış uyarısı

Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Marmara'nın kuzey ve batı kesimleri ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Marmaraya yağış uyarısı
01 Nisan 2012 Pazar 12:40 tarihinde eklendi.

 

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağmur, Erzurum, Kars, Ağrı, Bitlis ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR: Ülkemiz genelinde güney ve güneybatı yönlerden, zamanla Marmara'nın kuzeyinde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın kuzey ve batı kesimleri ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın; Ülkemiz genelinde güney ve güneybatı yönlerden, zamanla Marmara'nın kuzeyinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (baca gazı zehirlenmeleri vs.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesinde güneybatılı kuvvetli rüzgar nedeniyle toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.