Maskeyi köpeğe taktılar

Kadıköy Suadiye Kaptan Arif Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın bodrum katında bulunan elektrik panosunda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı.

Maskeyi köpeğe taktılar
27 Haziran 2013 Perşembe 15:50 tarihinde eklendi.
Yangın nedeniyle binanın tüm katlarını yoğun duman kapladı. Apartman sakinleri yoğun duman nedeniyle evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarken olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekipleri sevkedilirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri oksijen tüplerini takarak yangının çıktığı bodrum kata inerek yangına müdahale etti. İtfaiyenin merdiven aracıda balkonda mahsur kalanları kurtarımak için merdiveni açarak bolkona uzattı. Yangını haber alan apartman sakinlerinin yakınları da olay yerine gelerek gözyaşları içinde itfaiyenin çalışmalarını izledi. İtfaiyenin kısa süren çalışmasının ardından yangın söndürülürken duman tahliyesine başlandı.
 
KÖPEĞE MASKE TAKILDI
 
Apartmanın en üst katında balkonda mahsur kalan Yasemin Böke (18) ve Çiçek Özdemir evde bulunan köpeği balkona çıkarttılar. Bu sırada Toffee isimli köpeğe de dumandan etkilenmemesi için maske takıldığı görüldü. İtfaiyenin duman tahliyesini tamamlamasının ardından balkonda mahsur kalanlar itfaiye ekiplerinin yardımıyla dışarı çıkarıldı. Yasemin Böke dışarı çıkıp beklerken bir süre sonra da aynı evde çalışan Çiçek Özdemir de köpeği kucağına alarak dışarı çıktı. Bu sırada genç kız Toffee isimli köpeğine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Yasemin Böke, "Köpeğim için çok korktum, ona kavuştuğum için çok sevinçliyim" diye konuştu. 
 
DUMANDAN ETKİLENENLER AMBULANSA ALINDI
 
Apartmanın diğer katlarında mahsur kalanlar da itfaiye ekiplerinin yardımıyla dışarı çıkarıldılar. Mahsur kalan yaşlı çift Nahide Özeren ve Ayhan Özeren de muhabbet kuşlarını alarak binadan dışarı çıktı. Dumandan etkilenen apartman sakinlerine ambulanslarda oksijen tedavisi uygulandı. Elektrik ponosunda meydana gelens kısa devre sonucu çıktığı sanılanla ilgili olarak soruşturma başlatıldı