Mehmetçik Vakfı, bağış bekliyor

Denizli'ye gelen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Ege ve Akdeniz sorumlusu emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, bu yıl yapılacak kurban bağış miktarlarını açıkladı.

Mehmetçik Vakfı, bağış bekliyor
24 Eylül 2013 Salı 18:05 tarihinde eklendi, 1.117 kez okundu.
Hayırseverler sayesinde, vakfın her ay düzenli olarak şehit yakınları ve gazilerle ailelerine yardımda bulunduğunu kaydeden Aslan, vakfın gelirinin büyük kısmını da kurban bağışlarından topladığını ifade etti. Aslan kurban bağışı bedelinin 545 TL olduğunu belirtti.
 
TSK Mehmetçik Vakfı Ege ve Akdeniz sorumlusu emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Denizli Basın Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, vekaleten kurban bağışı konusunda bilgi verdi. Aslan, Mehmetçik Vakfı'nın halkın güvenini kazanmış bir şekilde vekaleten kurban kesimi yaptığını dile getirip, "Mehmetçik Vakfı kurbanını, Türkiye'de ihale yoluyla sekiz ayrı ildeki kesimhanelerde dini koşullara uygun olarak hijyenik ortamlarda denetimlerle kesiyor.

Taze et, yalnızca kesim merkezi olan sekiz ilde şehit ve gazi ailelerine 4'er kilo net et dağıtıyoruz. Diğer illerdeki ailelere konserve olarak et gönderiliyor. Bu yıl ilk kez bağışçılarımıza kurbandan sonra konserve et göndereceğiz. Bunların dışında kalan etler, sorumlu firmaya satılmaktadır. Buradan gelen kazanç vakıf menfaatine uygun olarak gazilerimize engelli mehmetçiklerimize ve ailelerine dağıtılacaktır" dedi.
 
Kurban bağışı bedelinin 545 TL, 265 dolar veya 200 euro olduğunu hatırlatan Aslan, vekaleten kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısı ile sınırlı olması nedeniyle kurban bağışında bulunacak vatandaşların bağışlarını son güne bırakmamalarını da istedi.

Aslan, "Vakıf, 1982'den bu yana 38 bin 753 kişiye 38 milyon TL yardım yaptı. Her ay 4 milyon 800 TL amaca yönelik şekilde dağıtım yapılıyor. Bu yardımlarımız 10 bin 100 gazimize ve bin 414 öğrencimize yapılıyor. Geçen yıl 70 bin bağış aldık. Bu yıl da bu rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

DHA