Mehmetçikten hasta kurtarma operasyonu

Siirt'in Pervari İlçesi'nde bağlı Düğüncüler Köyü'ndeki ilkokulda görev yapan ve gece yarısı kanaması başlayan öğretmen Hüsnüye Kömürcü Çolak, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle hastaneye yetiştirildi.

Mehmetçikten hasta kurtarma operasyonu
13 Ocak 2013 Pazar 16:34 tarihinde eklendi, 1.285 kez okundu.

 

Bölgede son günlerde devam eden aşırı kar yağışı nedeniyle karayoluyla ulaşımın sağlanamadığı Pervari İlçesi'ne bağlı Düğüncüler Köyü'ndeki ilkokulda görevli sınıf öğretmeni Hüsnüye Kömürcü Çolak, gece yarısı kanamasının başlaması üzerine fenalık geçirdi. Sürekli kan kaybettiği için durumu giderek kötüleşen Hüsnüye Kömürcü Çolak'ın durumu, telefonlar da kesik olduğu için uzak mesafedeki jandarmaya güç koşullarda ulaşılarak haber verildi. Daha sonra Siirt kent merkezinde bulunan 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait bir askeri helikopter, gece saat 23.15 sıralarında Düğüncüler Köyü'ne iniş yaptı. Öğretmen Çolak, helikopterle Siirt'teki Doğum Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. 
 
Siir Valisi Ahmet Aydın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarına rağmen kadın öğretmenin yanlız bırakılmadığını belirterek, şunları söyledi:
 
"Pervari İlçemize bağlı Düğüncüler Köyü'nde çalışan, acil kanaması olan Hüsnüye Kömürcü Çolak adlı öğretmenimiz, olumsuz hava koşulları ve iniş bölgesinin gece uçuşunu sınırlandırmasına rağmen, hastanın durumu göz önünde bulundurularak, imkanlar dahilinde helikopterle tahliye edilmek üzere, uçuş yapılmasına karar verildi. Köy ile telefon irtibatının olmaması, iletişimin üç ayrı aracı kullanarak telsizle yapılması, köyde askeri birlik olmaması ve köyde kar kalınlığının 2 metre civarında olmasına rağmen, 3'ncü Komando Tugay Komutanlığımızca tahsis edilen bir askeri helikopter ve sağlık personeli nezaretinde, hastamız Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek, tedavi altına alınmıştır. Tedavi altına alınan bayan öğretmenimizin sağlık durumu iyi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, her zaman ve her koşulda halkımızın yanındadır."

DHA