Metan gazı can aldı

Kuşadası'nda bir kanalizasyon çukurunda ilaçlama yapan işçilerden ikisi ve onları kurtarmaya giden bir itfaiyeci yaşamını yitirdi

Metan gazı can aldı
07 Temmuz 2013 Pazar 09:57 tarihinde eklendi.
Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Yavansu Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonda ilaçlama yapmak için işçiler Veysel Turgut, Osman Sarı ve Adnan Özkaya çukura indi. 
 
Bir süre sonra içerideki metan gazından etkilenen ekip dışarı çıkmaya çalıştı. İşçilerden Osman Sarı tırmanırken dengesini kaybederek, ekip amiri Veysel Turgut da arkadaşını kurtarmaya çalışırken çukura düştü. İhbar üzerine Kuşadası itfaiye ekipleri olay yerine gidip kurtarma çalışması başlattı. 
 
İşçilerden Osman Sarı ve Adnan Özkaya çalışmalar sonucu kurtarıldı. Çukur içindeki suya düşen Veysel Turgut'u dışarı çıkarmak isteyen itfaiye erleri Hasan Harman Kaya ve Uğur Apaydın metan gazından etkilenerek içeride kaldı. 
 
HASTANEDE ÖLDÜLER 
 
İtfaiye ekiplerinin de gazdan etkilenmesi üzerine Kuşadası Arama Kurtarma ekiplerinden yardım istendi. AKUT'un donanımlı ekibi metan gazından zehirlenenleri kısa sürede çukurdan çıkardı. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonunda Veysel Turgut'un cesedine ulaşıldı. 
 
Gazdan etkilenen 4 kişi Kuşadası Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hastaneye kaldırılanlardan Osman Sarı ve itfaiyeci Uğur Apaydın kurtarılamadı.
 
Gelişmeleri olay yerinden takip eden ve AKUT ekiplerine teşekkür eden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, "Maalesef ilaçlama ekip amiri Veysel Turgut'u kaybettik. Metan gazından zehirlenen diğer arkadaşlar ise Kuşadası Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı" dedi. 

DHA