Metin Lokumcu için tepkiler büyüyor

Başbakan Erdoğan'ın bugün miting yaptığı Hopa'da yediği polis tekmesinden sonra kalp krizi geçirdiği iddia edilen emekli öğretmen Metin Lokumcu için büyük bir tepki var.

Metin Lokumcu için tepkiler büyüyor
31 Mayıs 2011 Salı 20:12 tarihinde eklendi, 6.324 kez okundu.

ÖDP'den Metin Lokumcu için açıklama

Başbakan Erdoğan'ın bugün miting yaptığı Hopa'da HES Protestosu sırasanda yoğun biber gazına maruz kalan ve yediği polis tekmesinden sonra kalp krizi geçirdiği iddia edilen emekli öğretmen Metin Lokumcu için ÖDP'den bir açıklama yapıldı.
 
İşte çok sert sözlerle kaleme alınan o açıklama...
 
"Tayyip Erdoğan`ın Hopa`da yapacağı miting öncesinde ‘imamın ordusu` Hopa halkına saldırarak arkadaşımızı katletti. Tayyip Erdoğan`ın mitingi öncesinde Hopa İlçe örgütümüzle birlikte devrimci-sosyalist güçlerin çağrısıyla derelerin satılmasını protesto etmek için toplanan Hopa halkına polis acımasızca saldırdı.
 
AKP`nin katil sürülerinin azgınca saldırısı sonucunda arkadaşımız, kardeşimiz Metin Lokumcu`yu kaybettik. Üzüntümüz ve acımız büyüktür.
 
AKP bir yandan ‘ileri demokrasi` naraları atarken öte yandan da gazla, copla her yerde halka saldırıyor. AKP, 12 Eylül referandumunun ardından kendi 12 Eylül`ünü yürürlüğe koyarak faşist yöntemlerle tekelci iktidarını inşa ediyor. Seçim sürecinde de Tayyip Erdoğan şiddet ve baskı ile herkesi susturarak 12 Haziran`da ‘padişahlığını` ilan etmeye hazırlanıyor.
 
Bu türden faşist baskıların karşısında duran, derelerine, emeğine, geleceğine sahip çıkanlara imamın faşist katil sürüleri eliyle her türlü baskı, zorbalık ve saldırı gerçekleştiriliyor.
 
Hopa polis kuşatması altında gaza boğulurken, Tayyip Erdoğan çevreden taşıdığı toplama kalabalık önünde hiç utanmadan ‘demokrasi naraları` atıyor.
 
İşte AKP`nin yarattığı Türkiye gerçeği budur!
Bu saldırılar karşısında susmayacağımızı, boyun eğmeyeceğimizi, memleketimizi sömürücülere, gerici faşist katil sürülerine bırakmayacağımızı AKP de onun katil sürüleri de bilmelidir.
Metin Lokumcu kardeşimizin hesabını mutlaka soracağız." şeklinde oldu
 
Sosyal medya tepkisiz kalmadı
 
Miting öncesi olaylarda polisin attığı gazdan etkilendiği söylenen emekli öğretmen Metin Lokumcu, twitter'da günün en çok konuşulan başlıkları arasında başı çekti. Sözlükler ve Facebook üzerinden kullanıcılar olaya karşı tepkilerini ortaya koydular.