"MGK kararları uygulanmadı"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "2004 yılında MGK'da alınmış karar uygulaması olmayan kadük olmuş bir karardır. Dolayısıyla bunlara itibar etmemek lazım. Bu karardan dolayı bir uygulama söz konusu değildir." dedi.

MGK kararları uygulanmadı
01 Aralık 2013 Pazar 17:18 tarihinde eklendi.

Seçim çalışmaları için Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulun'nda alınan kararlar üzerine bazı kurumların fişlendiğine dair iddiaları değerlendirdi.

Parti binasında basının sorularını cevaplayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin kadük kararlar ve yönetmelikler mezarlığı olduğuna işaret ederek, "Bir çok kanun çıkmıştır ama uygulaması olmamıştır. Şapka kanununa göre devlet memurlarının şapka giymesi mecburi ama şu an şapka giyen var mı? Bir başkası, bey paşa demek yasaktır. Şu an bey demeden konuşmak mümkün mü? Biz askerlere paşa demeden hitap edebiliyor muyuz? Dolayısıyla kanun çıkmıştır, uygulaması yoktur." diye konuştu.

2004 yılında MGK'da alınmış kararın da uygulaması olmayan kadük olmuş bir karar olduğunu vurgulayan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, şunları söyledi: "Dolayısıyla bunlara itibar etmemek lazım. Bu karardan dolayı bir uygulama söz konusu değildir. Ancak birileri diyor ki bak şu uygulamalar var diyor.

Bu uygulamalar bu kararın neticesi değil. 28 Şubat'ta alınmış olan Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Kordinasyon Kurulu'nun ta 2006 yılında itibaren belirlemiş olduğu olduğu formatlara göre rutin olarak yapılan işlemlerdir. Yoksa MGK 'dan alınmış olan karar üzerine kararlaştırılmış hiç bir durum yoktur."

Bakan Yılmaz, bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığının altını çizdi. "Bizden duymadığınız sürece dikkate almayın." dedi.


CİHAN