MHP'den T.C. ibareli tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Teşkilatı Sağlık Bakanlığı tarafından kamu hastanelerinden T.C. yazısının kaldırılmasını basın açıklamasıyla kınayıp, İl Sağlık Müdürlüğü'nün tabelasına 'T.C.' ibaresi yapıştırarak protesto etti.

MHPden T.C. ibareli tepki
10 Nisan 2013 Çarşamba 20:06 tarihinde eklendi, 1.059 kez okundu.

 

Bazı sağlık kurumlarının tabelalarda bulunan 'T.C.' ibaresinin kaldırılmasına Aydın MHP İl Teşkilatı, parti binasında yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, "Son günlerde Türk milletine, Türk kelimesine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik planlı bir oyun tezgahlanmaktadır" dedi.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından 'T.C.' ibaresinin kaldırılmasını kınadıklarını kaydeden Köse, "Bunu Türkiye üzerinde oynanan bir oyunun parçası olarak görüyoruz. Türkiye adım adım ayrımcılığa gitmektedir. Teröristlere kucak açılırken, Genelkurmay başkanları terörist muamelesi görüyor ve yargılanıyor. Buna karşın PKK canisi el üstünde tutuluyor" dedi.
 
TÜRK ZİHNİYETİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR
 
Ak Parti iktidarının Türklüğü, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran zihniyeti silme amacı taşıdığını iddia eden Köse, "Bu süreçte vatandaşın da gereken tepkiyi ortaya koyması gerekiyor. 20 Nisan 2013'te İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda 'Bayrak Mitingi' ile tepkimizi ortaya koyacağız. Bu iktidarın dış güçlerle planlı bir şekilde Türk Milletini ayrıştırmaya yönelik oyunlarını bozmaya kararlıyız" diye konuştu.
 
Açıklamanın ardından Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Binası'nın önüne giden MHP'liler, protesto etmek amacıyla müdürlük tabelasına 'T.C.' ibaresi yapıştırdılar. Tabela önünde 'Ne mutlu Türküm Diyene' ve 'Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti' sloganı atan topluluk, olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA