Michael Douglas'tan çocuklar için yarışma

BM'nin "Barış Elçisi" usta oyuncu Michael Douglas, nükleerden arınmış bir dünya için BM'de resim yarışması düzenleyecek.

Michael Douglastan çocuklar için yarışma
02 Mart 2012 Cuma 10:13 tarihinde eklendi.

 

ABD'li ünlü aktör Michael Douglas BM'de nükleer silah karşıtı bir resim yarışması düzenleyecek. 5 ila 17 yaşındaki yarışmacılara önce nükleer silahların tehlikeleriyle ilgili olarak internetten yaşlarına uygun videolar izletilecek.
 
Daha sonra yarışmacılardan resimlerinde yaratıcılıklarını kullanarak savaşsız, bombasız ya da korku dolu olmayan nükleer silahlardan arınmış bir dünya tasvir etmelerinin isteneceği belirtildi.
 
Michael Dougles, yarışmacı adayları için yaptığı duyuruda, sanatın evrensel bir dil olduğunu, yüreklere ve akıllara hitap ettiğini vurguladı.
 
BM Silahsızlanma Dairesi sözcüsü Ewen Buchanan da şu ana kadar başvuranların yüzde 90'ının Rusya ve Çin'den olduğunu söyleyerek, daha çok uluslararası katılım çağrısında bulundu.
 
Yarışmayla ilgili bilgilere 22 dilde ulaşmanın mümkün olduğu, başvuruların 30 Nisan'da sona ereceği kaydedildi.
 
BM, resimlerde yaratıcılık, kompozisyon, tema ve tekniğin belirleyici olacağını bildirdi.
 
Yarışmada 5-8, 9-12, 13-17 yaş grupları oluşturulacağı, her kategoriden 4'er kişinin kazananlar arasına gireceği, kazananların resimlerinin bir takvimde kullanılacağı belirtildi.
 
Kazananlara 100 ila 500 dolar para ödülü de verilecek.